Σάββατο, Ιουλίου 15, 2017

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Ηριάννα στο Σύνταγμα (εικόνες)- Καφέδες και νερά κατά Φίλη και Ξυδάκη

Στη συγκέντρωση συμπαράστασης προς την κρατούμενη Ηριάννα Β.Λπου πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος από οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, βρέθηκαν οι Νίκος Ξυδάκης και Νίκος Φίλης, τους οποίους ....«υποδέχτηκε» μερίδα από παρευρισκόμενους με καφέδες και νερά.

Η άφιξη των δυο βουλευτών στην πλατεία Συντάγματος συνοδεύτηκε από λεκτικές επιθέσεις, ωστόσο στη συνέχεια τα πνεύματα οξύνθηκαν με αποτέλεσμα να μπουν «για τα καλά» στο στόχαστρο ορισμένων θερμόαιμων.
Μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης προς την κρατούμενη Ηριάννα Β. Λ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος από οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.....

Οι συγκεντρωμένοι σε ένδειξη αλληλεγγύης διαμαρτύρονται για την απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσει την Ηριάννα Β. Λ σε δεκατρία χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 187Α για την τρομοκρατία.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και αργότερα τα μπλοκ των διαδηλωτών μεταφέρθηκαν μπροστά από τη Βουλή.


Η 29χρονη Ηριάννα, υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε συλληφθεί με την κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς», καθώς διατηρούσε σχέσεις με νεαρό που είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος με την οργάνωση. Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο αθώωσε τοn σύντροφό της, η ίδια με αφορμή τη σχέση της μαζί του και με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο ένα δείγμα DNA, που έχει αμφισβητηθεί ακόμα και από ιατροδικαστή της ΕΛ.ΑΣ, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό.

Μέχρι σήμερα εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, βουλευτές και ευρωβουλευτές, καλλιτέχνες μέχρι και άτομα του αθλητισμού έχουν δηλώσει έμπρακτα την συμπαράστασή τους στην 29χρονη.

Τη Δευτέρα αναμένεται να εκδικαστεί στο εφετείο η αίτηση αναστολήςπου έχει καταθέσει η Ηριάννα Β.Λ και θα αποφασιστεί εάν θα ανασταλεί η πρωτόδικη ποινή, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Καθαρογράφηκε νωρίτερα την Παρασκευή η απόφαση με την οποία η 29χρονη Ηριάννα Β.Λ. καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού και χωρίς αναστολή ποινής για συμμετοχή της στην οργάνωση«Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Τέλος, σημειώθηκε μικρής έκτασης ένταση όταν έκαναν την εμφάνισή τους στην πλατεία οι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης και Νίκος Φίλης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου