Παρασκευή, Ιουλίου 28, 2017

Καταγγελίες, αιχμές και δηλητηριώδεις διαρροές στο ΠΑΣΟΚ





Αμοιβαίες καταγγελίες, αιχμές, δηλητηριώδεις διαρροές και υπόγεια ένταση καθορίζουν το σκηνικό στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το οποίο έκανε ήδη την πρώτη του συνεδρίαση.
Η βαβούρα εστιάζει στην απουσία μελών της ομάδας Ανδρουλάκη και ειδικά ...
του πρώην γραμματέα Στ. Ξεκαλάκη. Από την Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζεται ότι ζητήθηκε από τον ευρωβουλευτή, ο οποίος βρίσκεται απέναντι στη Φ. Γεννηματά, η συμμετοχή προσώπων της επιρροής του αλλά εκείνος απέρριψε την πρόταση. Ο ίδιος αντιτείνει ότι ποτέ δεν δέχθηκε κανένα τηλεφώνημα από την Χαριλάου Τρικούπη και παραπέμπει σε προσχηματικές βολιδοσκοπήσεις που έγιναν σε συνομιλητές του μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις. Αίσθηση, εξάλλου, έχει προκαλέσει και η απουσία του Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος πρόσφατα αμφισβήτησε τη στρατηγική της Φ. Γεννηματά για τη συγκρότηση νέου φορέα, ενώ ενοχλημένος φέρεται να είναι ο Δημ. Καρύδης ο οποίος αν και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου έμεινε εκτός.

Από αρκετές πλευρές η σύνθεση του Κεντρικού Συμβουλίου επικρίνεται ως αναχρονιστική και παλαιοκομματική, επειδή συμμετέχουν τα μέλη του στενού επιτελείου της Φ. Γεννηματά (Οθωνας, Πρωτόπαπας κ.α.), ενώ λείπουν οι επιλογές που θα σηματοδοτούσαν ανανέωση (ηλικιακή και όχι μόνο) και περισσεύουν εκείνες που παραπέμπουν στο «παλιό καλό ΠΑΣΟΚ» (Τ. Αντωνίου, Θ. Μωραΐτης, Ν. Σαλαγιάννης κ.α.).

Εκπρόσωπος της Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει ότι έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια για ενότητα και εκπροσώπηση όλων των τάσεων, ενώ αποδίδουν την κριτική σε προσωπικές ατζέντες και όχι σε ουσιαστικό προβληματισμό.

Η σχετική συζήτηση έχει φτάσει και στο Ποτάμι, του οποίου η απάντηση ως προς το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ΔΗΣΥ αναμένεται στο τέλος Αυγούστου. Οι πρώτες εντυπώσεις από τη σύνθεση του Κεντρικού Συμβουλίου είναι αρνητικές και βουλευτές έλεγαν ότι «αυτές τις επιλογές θα έκαναν αν ήθελαν να απομακρύνουν τον Σταύρο και όχι να τον πείσουν».

«Νέα Σελίδα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου