Δευτέρα, Ιουλίου 17, 2017

Γιατί πρέπει να σταματήσετε αμέσως να πίνετε ανθρακούχο νερό





Πολλοί είναι εκείνοι που «σνομπάρουν» το απλό νερό και δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο ανθρακούχο, όμως πληθαίνουν οι φήμες ότι αυτό επιβαρύνει την υγεία....

Οι φυσαλίδες που νιώθουμε στο στόμα μας όταν πίνουμε ανθρακούχο νερό, προέρχονται από την προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα υπό πίεση, με αποτέλεσμα το νερό να περιέχει ασθενές ανθρακικό οξύ.

Ο Adam Thorne, ένας οδοντίατρος από το Λονδίνο, δήλωσε στην Daily Mail ότι οι παρενέργειες της κατανάλωσης ανθρακούχου νερού μπορεί να είναι αρκετά ανησυχητικές.

Ειδικότερα, εάν το καταναλώνετε καθημερινά, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να χαλάσουν τα δόντια σας.

Οι περισσότεροι από εσάς ίσως να μην γνωρίζατε ακόμα ότι το νερό αυτό είναι πολύ όξινο, λόγω των γεύσεων που συχνά προστίθενται, και που σε συνδυασμό με το ανθρακικό μπορεί να φθείρει το σμάλτο των δοντιών. Ο κίνδυνος βέβαια είναι υπαρκτός μόνο με την συστηματική κατανάλωση του συγκεκριμένου νερού.

Στη χώρα μας ο κίνδυνος δεν είναι τόσο μεγάλος, καθώς τα ανθρακούχα νερά δεν συνήθως δεν αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο, σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της κεντρικής Ευρώπης, οι άνθρωποι συνηθίζουν να συνοδεύουν κάθε γεύμα τους με ανθρακούχο νερό, το οποίο έχει μάλιστα γεύσεις. Σε εστιατόρια ξένων χωρών μάλιστα πολλές φορές δεν σερβίρουν νερό βρύσης, παρά μόνο «ανθρακούχο νερό», όπως το αποκαλούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου