Κυριακή, Ιουλίου 09, 2017

Ζάκυνθος: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται οι συλληφθέντες -Οι πρώτες δηλώσεις




ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ

Βαριές κατηγορίες απαγγέλθηκαν στους 8 συλληφθέντες για τον θάνατο του Μπακάρι Χέντερσον, τα ξημερώματα της Παρασκευής, στον Λαγανά Ζακύνθου.....

Η εισαγγελέας τους απήγγειλε την κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας imerazante. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και στη συνέχεια οι συλληφθέντες επέστρεψαν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, όπου και θα παραμείνουν μέχρι το πρωί της Τρίτης, όταν θα απολογηθούν ενώπιον ανακριτή.

Εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου, ο δικηγόρος του 34χρονου Ελληνα που έχει συλληφθεί δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι συντετριμμένος και παρότι αποδέχθηκε την εμπλοκή του στον μοιραίο ξυλοδαρμό του 22χρονου Αμερικανού, υποστηρίζει ότι δεν προκάλεσε εκείνος τα χτυπήματα που έβαλαν τέλος στη ζωή του.

«Πρόκειται για ένα παιδί με λευκό ποινικό μητρώο αφού προγενέστερα δεν είχε ποτέ ενοχλήσει τις διωκτικές και δικαστικές αρχές ούτε για μια απλή παράβαση του ΚΟΚ. Δηλώνει ότι ενεπλάκη στο γεγονός, αλλά αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν αυτός που προκάλεσε στον 22χρονο εκείνα τα χτυπήματα στο κεφάλι που είχαν ως συνέπεια τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που του έκοψαν το νήμα της ζωής», δήλωσε ο δικηγόρος.

Ολα έγιναν για μία selfie

Συγκλονίζει μία εκδοχή του εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία, ο άτυχος Αμερικανός δέχθηκε τα δολοφονικά χτυπήματα εξαιτίας μίας selfie.

Βίντεο, από το κλειστό κύκλωμα του μπαρ στο οποίο διασκέδαζε ο 22χρονος, δείχνει- σύμφωνα με αυτή την εκδοχή- ότι έβγαλε με την παρέα του μία selfie με σερβιτόρα. Κάτι που εξόργισε έναν από τους «μπράβους», ο οποίος πλησίασε με απειλητική διάθεση τους Αμερικανούς και υπήρξε το πρώτο επεισόδιο. Στη συνέχεια ο 22χρονος έφυγε τρέχοντας από το μαγαζί, αλλά τον πρόλαβαν και του επιτέθηκαν χτυπώντας τον, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση το θύμα είχε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που του επέφεραν εγκεφαλική αιμορραγία και δεν πρόλαβε να αντισταθεί. «Το θύμα έφερε πολλαπλές κακώσεις στην περιοχή της κεφαλής, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο τριχωτό και ο θάνατος επήλθε συνεπεία κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων μετά από πλήξη με θλων όργανο. Θλων όργανο μπορεί να είναι η γροθιά, το πόδι που μπορεί να κλωτσήσει. Φαίνεται πως έχει προκληθεί κυρίως από χέρι ή από πόδι. Εσωτερικά, η βιαιότητα της πράξης ήτα τέτοιου μεγέθους που προκάλεσε εγκεφαλική αιμορραγία η οποία απέβη θανατηφόρος», ανέφερε μιλώντας στον Alpha η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα τονίζοντας ότι το θύμα θα μπορούσε να έχει χτυπηθεί και από περισσότερα του ενός, των δύο ή των τριών ατόμων.

Φωτογραφία: imerazante.gr



Πηγή: Ζάκυνθος: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται οι συλληφθέντες -Οι πρώτες δηλώσεις | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου