Δευτέρα, Ιουλίου 10, 2017

Καβγάς για το χειρουργείο του Τσίπρα - Τι απαντά το "Ευγενίδειο" στην ΠΟΕΔΗΝ





Διευκρινίσεις σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του, παρέχει, με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του «Ευγενίδειου», απαντώντας στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή τη δήλωση του Πρωθυπουργού, μετά το εξιτήριό του από το θεραπευτήριο....

Η ανακοίνωση του Ευγενίδειου:


«Σχετικά με τις αιτιάσεις που έχουν εγερθεί, μετά τη νοσηλεία του κ. Πρωθυπουργού στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο», και αφορούν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ιδρύματος, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:


Το «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» είναι Νοσηλευτικό Ίδρυμα, του οποίου Κύριος Μέτοχος είναι το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (99,6% των μετοχών) και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ορίζεται από το Πανεπιστήμιο.


Λόγω του ανωτέρω ιδιοκτησιακού καθεστώτος, στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες πολλοί διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί ιατροί, όλων των ειδικοτήτων.


Η μεγάλη πλειονότητα των νοσηλευομένων στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» είναι ασφαλισμένοι στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., λόγω του “κοινωφελούς” χαρακτήρα του Ιδρύματος.


Το ότι το «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» δεν είναι ενταγμένο στο σύστημα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., σε καμία περίπτωση, το γεγονός αυτό δεν αποκλείει την εισαγωγή ασθενών, που έχουν ανάγκη, καθ΄όλο το 24ωρο. Άλλωστε και άλλα ανάλογα νοσηλευτικά ιδρύματα (όπως π.χ. το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο), δεν είναι ενταγμένα στο σύστημα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., παρέχουν όμως, υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στο σύστημα υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου