Κυριακή, Ιουλίου 16, 2017

Ο Μητσοτάκης συνεχιστής και υπερασπιστής της φαυλοκρατίας





Οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου και Ακης Τσοχατζόπουλος

ΟΓιάννος Παπαντωνίου καταδικάστηκε την Τετάρτη και από το Εφετείο για ψευδές «πόθεν έσχες», ενώ χθες του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για την παράνομη πώληση της βίλας του στη Σύρο.
Από την άλλη, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, που αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας, κατήγγειλε προ ημερών σε τηλεοπτική συνέντευξή του μίζες που πήγαιναν και έρχονταν επί ΠΑΣΟΚ, ενέπλεξε ακόμα και τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά ουδείς ασχολήθηκε. Εν μέρει είναι λογικό κανείς να μην παίρνει πλέον στα σοβαρά τον Ακη, όμως -αναρωτιέμαι- δεν άξιζε να παρέμβει ένας εισαγγελέας για να ερευνήσει αν είναι αληθές έστω το 1% όσων ανέφερε ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες;
Στο παζλ θα πρέπει να προσθέσουμε και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για το μυστικό ραντεβού Ραγκούση – Τόμσεν πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως και την έρευνα εις βάρος του Κώστα Σημίτη για τις μίζες του περιβόητου συστήματος C4i των Ολυμπιακών Αγώνων, που επίσης ανέδειξε η «δημοκρατία».

Παρά, λοιπόν, το πλήθος των στοιχείων, η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καλύπτει το αμαρτωλό παρελθόν της παράταξης, υπερασπίζεται με θράσος την περίοδο Σημίτη και δεν πράττει ούτε το αυτονόητο: Να κρατήσει αποστάσεις ή επιφυλάξεις μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.
Το ΠΑΣΟΚ όμως, όσο κι αν προσπαθεί να παρουσιάσει ένα άλλο πρόσωπο, πάντα αυτό ήταν. Τον τόνο είχε δώσει ο ίδιος ο ιδρυτής του με την αλήστου μνήμης δήλωση που αφορούσε στέλεχος της ΔΕΗ: «Είπαμε να δώσει ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι και 500.000.000». Προφανώς σε αυτή τη γραμμή κινούνται και σήμερα στο «κίνημα».

Η τακτική της Φώφης Γεννηματά θυμίζει και την… ιστορική ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή το 2005, όπου υπερασπιζόταν με πάθος την αθωότητα του Τσοχατζόπουλου! Ηταν τότε που ο κ. Βενιζέλος θεώρησε… τηλεφωνικούς αριθμούς τους λογαριασμούς της εταιρίας Drumilan, μέσω της οποίας γινόταν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. «Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους κ. Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου, που επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως» έγραφε το κείμενο που συνέταξε τότε το ΠΑΣΟΚ ως πόρισμα της εξεταστικής για τους εξοπλισμούς.

Στις 25 Φεβρουαρίου του 2005 πάλι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλεγε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής: «Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε ως ένα τεράστιο πολιτικό και ενδεχομένως ποινικό σκάνδαλο και σήμερα η υπόθεση αυτή έχει εξατμιστεί. Μας λέει η Ν.Δ. ότι υπάρχει ύποπτη διακίνηση χρημάτων με δήθεν παραλήπτες, οι οποίοι μπορεί να είναι και πολιτικά πρόσωπα. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως»! Και κατέληξε με την εξής μνημειώδη φράση: «Ζητήστε συγγνώμη, κύριοι της Ν.Δ., από τους ανθρώπους που ταλαιπωρήσατε!».

Ετσι, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ κουκούλωσε τότε όλα τα στοιχεία για τις μίζες ζητώντας και τα ρέστα. Η ιστορία απέδειξε τα μεγάλα ψέματα και τη μεθόδευση για να μην ελεγχθούν στην ώρα τους όλα εκείνα τα σκάνδαλα. Με το ίδιο θράσος λέει και σήμερα η κυρία Γεννηματά: «Κάτω τα χέρια από τον πρωθυπουργό που μας έβαλε στο ευρώ». Είναι βέβαιο ότι σύντομα θα απαιτήσει να του ζητήσουμε συγγνώμη, όπως είχε απαιτήσει ο Βενιζέλος για τον Ακη! Το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, είναι ίδιο και απαράλλακτο. Η μεγάλη διαφορά εκείνης της εποχής από τη σημερινή είναι η στάση της Ν.Δ. Τότε έκανε τα πάντα για να υπάρξει κάθαρση, ενώ τώρα σιωπά! Τότε δεν άφηνε καμία υποψία σκανδάλου να πέσει κάτω και απαιτούσε εξηγήσεις.

Τι άλλαξε άραγε; Σήμερα δεν λένε ούτε λέξη στην Πειραιώς για τον Γιάννο, τον Ακη, ακόμα και τον Σημίτη. Λες και πρόκειται για στελέχη της δικής τους παράταξης, που πρέπει να προστατεύσουν! Λέτε να θεωρούν τους εαυτούς τους συνέχεια του… Σημίτη; Δεν μπορώ ούτε να το φανταστώ!

Δημήτρης Ριζούλης – Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου