Σάββατο, Ιουλίου 15, 2017

Μέρκελ: Το Brexit και οι εκλογές σε Γαλλία και Ολλανδία άλλαξαν την άποψή μου για την ΕΕ




ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ

Η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ και η εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία, άλλαξαν την άποψη της Ανγκελα Μέρκελ για την Ενωση, όπως είπε η ίδια σε ψηφοφόρους της, προσθέτοντας ότι αξίζει να παλέψει για μία πιο ισχυρή Ευρώπη.....

Σε ομιλία της στην πόλη Ζινγκστ, δύο μήνες πριν τις εκλογές, η Καγκελάριος θέλησε να τονίσει την αποφασιστικότητά της για μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ενοποίηση αν εκλεγεί, σχολιάζει το Reuters. Αποκάλεσε τη συμμετοχή της Γερμανίας στην ΕΕ ως ένα από τα πιο ισχυρά στοιχεία της, δήλωσε ότι η απόφαση των Βρετανών υπέρ του Brexit και οι εκλογές στη Γαλλία και την Ολλανδία, όπου τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα επικράτησαν των λαϊκιστών υποψηφίων, άλλαξαν τον τρόπο που βλέπει την Ευρώπη.

«Για πολλούς, ανάμεσά τους κι εγώ, κάτι άλλαξε όταν είδαμε τους Βρετανούς να θέλουν να φύγουν, όταν ανησυχούσαμε για τις εκλογές στη Γαλλία και την Ολλανδία», είπε η Μέρκελ. Παραδέχθηκε ότι η ΕΕ απέχει πολύ από την τελειότητα και ότι οι Βρυξέλλες μερικές φορές είναι υπερβολικά γραφειοκρατικές.

«Αλλά συνειδητοποιήσαμε τους τελευταίους μήνες ότι η Ευρώπη είναι πολλά περισσότερα από μία γραφειοκρατική και οικονομική ρύθμιση. Ότι η Ευρώπη και η συνύπαρξη στην ΕΕ έχει κάποια σχέση με τον πόλεμο και την ειρήνη, ότι οι δεκαετίες ειρήνης μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο θα ήταν κάτι αδιανόητο χωρίς την Ευρωπαϊκή Ενωση», τόνισε.

Πολλοί στο παρελθόν έχουν θεωρήσει δεδομένα κάποια από τα πλεονεκτήματα της ΕΕ, όπως η ελευθερία του λόγου, η θρησκευτική ελευθερία και η ελευθερία να ταξιδεύεις, σημείωσε. «Αυτά δεν υπάρχουν σε πολλά μέρη του κόσμου. Και για αυτά αξίζει να παλέψεις για αυτή την Ευρώπη. Για αυτό λέμε ότι αν η Ευρώπη είναι πιο ισχυρή, τότε θα είναι και η Γερμανία», τόνισε.



Πηγή: Μέρκελ: Το Brexit και οι εκλογές σε Γαλλία και Ολλανδία άλλαξαν την άποψή μου για την ΕΕ | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου