Δευτέρα, Ιουλίου 17, 2017

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων για το Brexit




Σύγκριση των διαπραγματευτικών θέσεων Ευρώπης – Βρετανίας για το διαζύγιο
Εκβιαστικά» χαρακτηρίζει τα ποσά που ζητεί η ΕΕ ο Μπόρις Τζόνσον

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία αρχίζουν σήμερα Δευτέρα τον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων για το Brexit με στόχο να καθορίσουν τους όρους του διαζυγίου....

Έπειτα από ένα πρώτο εισαγωγικό γύρο στη διάρκεια του οποίου οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων και τα θέματα που πρέπει να διευθετηθούν κατά προτεραιότητα, Βρυξέλλες και Λονδίνο μπορούν να αρχίσουν τώρα να συγκρίνουν τις διαπραγματευτικές τους θέσεις σε πιο ακανθώδη ζητήματα: τα δικαιώματα των πολιτών και τη διευθέτηση του λογαριασμού της Βρετανίας.

Ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ δηλώνει αισιόδοξος ότι μπορεί «να διασφαλιστεί ότι εργαζόμαστε πάνω στις ίδιες βάσεις, με κοινούς στόχους».


Από βρετανικής πλευράς, ο Ντέιβιντ Ντέιβις ζήτησε προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών».

«Κάναμε μια καλή αρχή τον προηγούμενο μήνα και αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθούμε με την πραγματική ουσία», εξήγησε.

Οι δύο διαπραγματευτικές ομάδες θα συζητούν έως την Πέμπτη σε επίπεδο ομάδων εργασίας, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των μελών των αντιπροσωπειών, ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Η πίεση αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον να χαρακτηρίζει «εκβιαστικά» τα ποσά που ζητεί η ΕΕ από τη χώρα του».
«Νομίζω ότι τα ποσά που έχω δει μου φαίνονται εκβιαστικά και είναι εντελώς κατάλληλη η έκφραση άσ’ τους να λένε, δεν θα πάρουν δεκάρα», επεσήμανε.

Κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκτίμησαν σε 100 δισεκατομμύρια ευρώ το ποσό που πρέπει να καταβάλει το Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου