Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017

CNBC: Πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές



Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να είναι έτοιμη να βγει ξανά στις αγορές ομολόγων ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγή με γνώση της κατάστασης που μίλησε στο CNBC.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για μία σημαντική κίνηση για την Αθήνα, η οποία θα αποδείξει ότι το πρόγραμμα διάσωσης έχει αποτέλεσμα, τόσο στους ξένους επενδυτές όσο και στους Έλληνες ψηφοφόρους. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προσέξει να βγει στις αγορές την κατάλληλη χρονική στιγμή, έτσι ώστε να αποφύγει τυχόν πολιτικές ή οικονομικές επιπτώσεις.

Πηγή με γνώση της κατάστασης, η οποία προτίμησε να παραμείνει ανώνυμη λόγω της ευαίσθητης φύσης του θέματος, δήλωσε στο CNBC την Τρίτη ότι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα πραγματοποιηθεί "πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι Έλληνες φαίνεται να προτιμούν να περιμένουν να διεξαχθεί η συνεδρίαση του ΔΝΤ, αλλά και η αξιολόγηση από την S&P του χρέους της Ελλάδας την Παρασκευή”.

Τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του ΔΝΤ αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη για να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με την ελληνική διάσωση, συμπεριλαμβανομένης της βιωσιμότητας του χρέους της. Όπως αναφέρει το CNBC, Η γνώμη του Ταμείου για το ελληνικό σχέδιο διάσωσης είναι κρίσιμη, δεδομένου ότι έχει υποσχεθεί να συμβάλει στην οικονομική διάσωση, αν και δεν έχει πει μέχρι στιγμής κατά πόσο. Το ΔΝΤ έχει υπάρξει μάλιστα θερμός υποστηρικτής του να καταστεί το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο.

Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν επίσης επιρροή στον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν οι παγκόσμιοι επενδυτές στις εκδόσεις ελληνικών ομολόγων. Η S&P επιβεβαίωσε στο CNBC ότι πρόκειται να συζητήσει την κατάσταση της Ελλάδας την Παρασκευή, αλλά δεν μπορεί να αποκαλύψει εάν θα υπάρξει αναβάθμιση της αξιολόγησης.

Την περασμένη εβδομάδα, η Moody's σημείωσε ότι οι πιστωτικές μετρήσεις έχουν βελτιωθεί για την Ελλάδα με την οικονομική ανάπτυξη και τα δημόσια οικονομικά να κινούνται σε μια πιο βιώσιμη πορεία. «Η πρόσφατη αναβάθμιση και οι θετικές προοπτικές για την αξιολόγηση της Ελλάδας αντανακλούν την άποψή μας ότι οι προοπτικές επιτυχούς ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας έχουν βελτιωθεί», δήλωσε ο Kathrin Muehlbronner, ανώτερος αντιπρόεδρος της Moody's.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η βελτίωση των τιμών των ελληνικών ομολόγων έχει κάνει τους επενδυτές πιο σίγουρους για την οικονομία και τις προοπτικές της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου