Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2017

Eφτασε η πρώτη οικονομική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς της Λέσβου!...



Ένα μήνα μετά τον καταστροφικό σεισμό στη Λέσβο ξεκινούν οι ενέργειες της Πολιτείας για την ανακούφιση των πληγέντων και τις οικοδομικές εργασίες σε...
χωριά και κτίσματα που υπέστησαν φθορές.

Στο μεταξύ, στο νησί μετέβη ο γραμματέας της Αποστολικής Νουντσιατούρα, Μάξιμος Κατερίν και ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου, Τήνου, Άνδρου και Μυκόνου προκειμένου να εξεταστεί ο τρόπος διάθεσης της δωρεάς των 50.000 ευρώ από τον Πάπα Φραγκίσκο προς τους πληγέντες. Όπως τονίστηκε, συνολικά 30.000 ευρώ θα διατεθούν άμεσα για την επισκευή του σχολείου Πολιχνίτου, ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία του κατά τη νέα σχολική χρονιά, και τα υπόλοιπα θα δοθούν στη Μητρόπολη.

Όπως αναφέρει η Ελευθερία του Τύπου, σχετικά με το κοινωνικό επίδομα, όπως ανακοινώθηκε, ύστερα από ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Λέσβου, έγινε δεκτή η πρώτη δόση, ύψους 300.000 ευρώ από το υπουργείο Εργασίας και Πρόνοιας.

Ο δήμος υπολογίζει ότι προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα ποσά στους πρώτος 128 δικαιούχους, οι οποίοι έχουν καταθέσει πλήρεις φακέλους δικαιολογητικών στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου.

Σχετικά με την κατεδάφιση των ετοιμόρροπων κτισμάτων, ο δήμος αποφάσισε να γνωστοποιήσει, με έγγραφο του προς τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, την αδυναμία του να αναλάβει την κατεδάφιση των ετοιμόρροπων κτισμάτων, ζητώντας τη συνδρομή του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Συγκεκριμένα για τη Βρίσα, που επλήγη βαρύτατα από τον σεισμό, ο δήμος διευκρινισε ότι, προτού ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις, θα πρέπει να ληφθεί η έγκριση των αρμόδιων υπηρεσιών προστασίας του διατηρητέου οικισμού και των κτισμάτων. Κατά τη σύσκεψη, αποφασίστηκε επίσης να διερευνηθεί η δυνατότητα διάθεσης κοντέινερ από τον ΟΛΠ, ώστε να αποθηκευτούν οικοσκευές πληγέντων κατοίκων που δεν διαθέτουν ιδιόκτητη στέγη για τη φύλαξη τους...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου