Κυριακή, Ιουλίου 09, 2017

New York Times: Ο γιος και ο γαμπρός του Τραμπ συναντήθηκαν με «σύνδεσμο» του Κρεμλίνου





Η συνάντηση έγινε τον Ιούνιο του 2016

Την αποκάλυψη επιβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ - Υποστηρίζει ότι αντικείμενο ήταν το θέμα της υιοθεσίας παιδιών. Συνάντηση με Ρώσο δικηγόρο....
που σχετίζεται με το Κρεμλίνο είχαν τον Ιούνιο του 2016 ο γιος και ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπκαθώς και ένα στέλεχος της προεκλογικής του καμπάνια όπως αποκάλυψαν το Σάββατο οι New York Times.

Τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές που έδωσαν οι Ρεπουμπλικανοί στον Τραμπ επιβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ κάνοντας λόγο για «μια σύντομη προπαρασκευαστική συνάντηση».

Πρόκειται για την πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται επαφή μελών του στενού κύκλου του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ με Ρώσο αξιωματούχο.

Σύμφωνα με τον γιο του Τραμπ εκτός από τον Τζέραρντ Κουσνέρ παρών ήταν και ο τότε επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας Πολ Μαναφόρτ ενώ αντικείμενο της συνάντησης, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν κυρίως το θέμα της υιοθεσίας παιδιών.

Σύμφωνα με τους Times η δικηγόρος που μετείχε στη συνάντηση ήταν η Νατάλια Βεσελνιτσκαγιά που είναι γνωστή για την αντίθεσή της με τον αμερικανικό νόμο που βάζει στη «μαύρη λίστα» Ρώσους που παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα, έναν νόμο που κατά την εφημερίδα έχει προκαλέσει στο παρελθόν την οργή του Ρώσου προέδρου.

Η αποκάλυψη γίνεται εν μέσω των ερευνών που διεξάγει τόσο ομοσπονδιακή επιτροπή όσο και επιτροπές του Κογκρέσου για πιθανές επαφές ανάμεσα σε μέλη της καμπάνιας Τραμπ και εκπροσώπων της Μόσχας στο πλαίσιο των κατηγοριών ότι η Ρωσία ενεπλάκη στις εκλογές του 2016, εκδοχή που απέρριψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη συνάντηση που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της συνόδου των G20.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου