Δευτέρα, Ιουλίου 10, 2017

Κωνσταντινούπολη: Ετοιμάζεται το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου, με πύργο ελέγχου σε σχήμα τουλίπας! (Photos)




Μπορεί ο τουρισμός της Τουρκίας να έχει μειωθεί λόγω των συχνών τρομοκρατικών επιθέσεων, όμως οι μεγάλες επενδύσεις συνεχίζονται στην Κωνσταντινούπολη, όπου βρίσκεται στο τελικό στάδιο η ολοκλήρωση του μεγαλύτερου αεροδρομίου ...στον κόσμο, το οποίο θα είναι και το τρίτο αεροδρόμιο της πόλης.

Μέχρι στιγμής, έχει ολοκληρωθεί το 55% του αεροδρομίου που αναμένεται να παραδοθεί στις 29 Οκτωβρίου του 2018. Σε πρώτη φάση το αεροδρόμιο θα έχει την δυνατότητα να εξυπηρετεί 90 εκατ. επιβάτες ενώ η δυναμικότητα του μπορεί και να υπερδιπλασιαστεί και να φθάσει τα 200 εκατ. επιβάτες.



Για να υπάρχει μια σύγκριση μεγεθών το αεροδρόμιο Ατατούρκ εξυπηρέτησε το 2016 60,1 εκατ. επιβάτες έναντι 61,3 εκατ. το 2015 που ήταν και χρονιά ρεκόρ για το αεροδρόμιο.

Το νέο αεροδρόμιο που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της Πόλης και από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, στις 29 Οκτωβρίου του 2018, θα διαθέτει το μεγαλύτερο ενιαίο terminal 680 χιλ. τετραγωνικών μέτρων καθώς και το μεγαλύτερο duty Free. Θα συνδέεται με το κέντρο της Κωνσταντινούπολης με μετρό, προαστιακό και αυτοκινητόδρομο, ενώ παράλληλα θα υπάρχει κλειστό πάρκινγκ που μπορεί να φιλοξενήσει 12.000 αυτοκίνητα. Δίπλα από το αεροδρόμιο θα υπάρχουν πολλά πολυτελή ξενοδοχεία και συνεδριακά κέντρα.



Η εναέρια κυκλοφορία και η κίνηση στους 6 διαδρόμους προσγείωσης - απογείωσης θα διαχειρίζεται από Πύργο Ελέγχου σε σχήμα τουλίπας, το οποίο είναι το εθνικό λουλούδι της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου