Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2017

Πέντε λευκά λιονταράκια ξεσηκώνουν την Τσεχία (Photos)




Ένας ζωολογικός κήπος στην Τσεχία υποδέχτηκε με ενθουσιασμό τη γέννηση πεντάδυμων λευκών λιονταριών, ενός εξαιρετικά σπάνιου είδους που βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης.

Τα λιονταράκια, τέσσερα θηλυκά και ένα αρσενικό, γεννήθηκαν.... στις 4 Μαΐου. Έκλεισαν πλέον τις 10 εβδομάδες ζωής και είναι υγιέστατα. Συνήθως οι λέαινες γεννούν δύο με τρία μικρά και η γέννηση πεντάδυμων θεωρείται σπάνιο γεγονός.

Οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο είπαν ότι ήταν μεγάλη πρόκληση για αυτούς να απομακρύνουν τα λιονταράκια από τη μητέρα τους για να διαπιστώσουν αν είναι καλά και αν παίρνουν βάρος. "Όλοι προφανώς αντιλαμβάνονται ότι είναι σκληρή δουλειά για τη μητέρα να τρέφει και τα πέντε μωρά της" είπε ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου Βίκτορ Άμπροζ.



Τα λευκά λιοντάρια δεν θεωρούνται υποείδος αλλά προέρχονται από γενετική μετάλλαξη. Ζούσαν στο Τιμπαβάτι και το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ της νότιας Αφρικής και ουσιαστικά είχαν εξαφανιστεί από το φυσικό περιβάλλον τους για τουλάχιστον 12 χρόνια, μέχρι που επανεισήχθησαν σε αυτό το 2004. Σήμερα πιστεύεται ότι υπάρχουν λιγότερα από 13 λευκά λιοντάρια στη φύση και περίπου 300 σε ζωολογικούς κήπους σε όλον τον κόσμο.







Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου