Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017

Reuters: Με επιτόκιο 4,625% η Ελλάδα άντλησε 3 δισ.ευρώ




Με το αριστερό στις αγορές έπειτα από τρία χρόνια

Οι προσφορές για τη νέα έκδοση ομολόγων του ελληνικού δημοσίου...
πενταετούς διάρκειας, αλλά και για την πρόταση επαναγοράς των ομολόγων που λήγουν το 2019 ξεπέρασαν τα 6,5 δισΜε κουπόνι (τοκομερίδιο) 4,375% και την απόδοση (συνολικό επιτόκιο) για τους αγοραστές να κινείται στο 4,625%, έκλεισε στις 16.00 το βιβλίο προσφορών για το πενταετές ομόλογο που εξέδωσε η Ελληνική Δημοκρατία.

Αν και οι συγκρίσεις δεν είναι εύκολες με το ομόλογο που εξέδωσε η χώρα το 2014 («για πρώτη φορά» μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας το 2010 και δύο χρόνια μετά το «κούρεμα» των ομολόγων με το PSI) το ετήσιο κουπόνι στην έκδοση του 5ετούς ομολόγου «Σαμαρά» είχε διαμορφωθεί τότε στο 4,75% και η απόδοση στο 4,95%.

Μετά από τρία χαμένα χρόνια και πάνω από 20 δισ. ευρώ νέα μέτρα λιτότητας που μεσολάβησαν, η κυβέρνηση πετυχαίνει εξοικονόμηση 0,375% για τα ομόλογα που λήγουν το 2019.

Στην πραγματικότητα, το «νέο χρήμα» που προσέλκυσε η έκδοση είναι το μισό σε σχέση με το 2014 καθώς, σύμφωνα με πηγές μεταξύ των αναδόχων, αναμένεται να υπάρχει ίση κατανομή μεταξύ επενδυτών που διατήρησαν («ρολάρανε») τις θέσεις τους στα 5ετή ελληνικά ομόλογα για άλλα δύο χρόνια και εκείνων που έβαλαν για πρώτη φορά χρήματα.

Reuter's: Με 4,625% επιτόκιο η Ελλάδα άντλησε 3 δισ. ευρώ

Νωρίτερα, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι η Ελλάδα πέτυχε να αντλήσει 3 δισ. ευρώ από την έκδοση του νέου πενταετούς ομολόγου. Μάλιστα, όπως μεταδίδει η υπηρεσία της Thomson Reuters IFR, η απόδοση του νέου πενταετούς ομολόγου ορίζεται στο 4,625%.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Reuters, οι προσφορές τόσο για τη νέα έκδοση, όσο και για την πρόταση ανταλλαγής και επαναγοράς των ομολόγων που λήγουν το 2019 ξεπέρασαν τα 6,5 δισ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου