Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017

Βερολίνο σε Siemens: Πώς κατέληξαν δύο τουρμπίνες σας στην Κριμαία;





Η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά το πώς δύο τουρμπίνες που κατασκεύασε η Siemens κατέληξαν στην Κριμαία –μια περιοχή στην οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλει εμπάργκο όσον αφορά την ενεργειακή τεχνολογία– και το Βερολίνο ζήτησε....
να παρασχεθούν ταχέως διευκρινίσεις για την υπόθεση από τη γερμανική εταιρεία.

"Πρόκειται για μια υπόθεση την οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά. Κατ' αρχήν, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι συνέβη όσο το δυνατόν συντομότερα και όσο πιο λεπτομερώς γίνεται και αυτό επαφίεται κυρίως στην εταιρεία Siemens", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

"Επισημαίνω ότι εναπόκειται στις εταιρείες να ελέγχουν" αν η επιχειρηματική δράση τους παραβιάζει κάποιο καθεστώς κυρώσεων, συνέχισε. Ο εκπρόσωπος πάντως χαρακτήρισε "ασυνήθιστη" την υπόθεση, σχολιάζοντας ότι ο χρόνος θα δείξει ποιες θα είναι οι συνέπειες.

Η ίδια η Siemens έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον μιας ρωσικής κρατικής εταιρείας που αγόρασε τους αεροστροβίλους αλλά και εναντίον της δικής της κοινοπραξίας που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη. Η κοινοπραξία Siemens Gas Turbine Technologies LLC, στην οποία η Siemens έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, κατασκεύασε τις τουρμπίνες για να χρησιμοποιηθούν σε ένα έργο στη Ρωσία.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου