Δευτέρα, Ιουλίου 17, 2017

Βάρκες στο Ρίο βγήκαν στην στεριά – Οι ζημιές που άφησε πίσω η κακοκαιρία (εικόνες – video)




Βγήκαν στη στεριά οι βάρκες στο Ρίο
Ζημιές και στο Αντίρριο
Έσπασε τζαμαρία στην Πάτρα
Κατολισθήσεις στα Καλάβρυτα
Στα λευκά το Μέτσοβο.....

Η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα από τα μεσάνυχτα της Κυριακής συνεχίζεται και σήμερα Δευτέρα ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ισχυρότερα φαινόμενα κυρίως στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής, των νησιών του Βορείου Αιγαίου, της Θεσσαλίας, των Σποράδων καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Στερεάς.

Τις καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύουν ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας που θα θυμίζει Οκτώβριο ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να μπει σε ύφεση από το πρωί της Τρίτης.

Βγήκαν στη στεριά οι βάρκες στο Ρίο


Επιχείρηση μέσα στην καταιγίδα για να δεθούν και πάλι τα φεριμποτ που κινούνταν ακυβέρνητα στην περιοχή του Ρίου, καθώς είχαν κοπεί οι κάβοι στήθηκε το βράδυ της Κυριακής.






Λόγω των σφοδρών ανέμων υπέστησαν ζημιές βάρκες και φουσκωτά.








Έσπασε τζαμαρία στην Πάτρα

Στην πόλη της Πάτρας οι δρόμοι στην Ακτή Δυμαίων μετατράπηκαν σε λίμνη δημιουργώντας προβλήματα στην κίνηση κυρίως των δικύκλων, αλλά και των αυτοκινήτων.






Ο σφοδρός αέρας που έπνεε στην περιοχή της Πάτρας είχε ως αποτέλεσμα να πέσει μεγάλη τζαμαρία του κλειστού κολυμβητηρίου «Πέπανος» την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης.

Η μεγάλη κατασκευή με σίδερα και τζάμια, κατέρρευσε στην πίσω πλευρά των εγκαταστάσεων, εκεί που βρίσκεται η βοηθητική πισίνα και γίνονται οι καταδύσεις.






Ζημιές και στο Αντίρριο

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε και το Αντίρριο όπου εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές καταιγίδες από τις οποίες προκλήθηκαν πλημμύρες όπως φαίνεται και στα βίντεο του nafpaktianews.

Παράλληλα, λόγω των καιρικών φαινομένων έσπασαν και αρκετά κλαδιά δέντρων.





Κατολισθήσεις στα Καλάβρυτα

Η ισχυρή χαλαζόπτωση και οι κατολισθήσεις που προκάλεσαν η κακοκαιρία δημιούργησα προβλήματα σε πολλά σημεία του δρόμου. Οι οδηγοί που κινούνταν στην επαρχιακή οδό έπρεπε να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας.





Στα λευκά «ντύθηκε» το Μέτσοβο

Το κύμα κακοκαιρίας «χτύπησε» και το Μέτσοβο.

Η ραγδαία επιδείνωση εκδηλώθηκε με χαλάζι, βροχές και ισχυρούς ανέμους, με την πόλη να «ντύνεται» στα λευκά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου