Δευτέρα, Ιουλίου 10, 2017

Κοπάδι από σαρκοβόρες όρκες καταδίωξε και κατασπάραξε φάλαινα!




Φωτογραφία από YouTube

Συγκλονιστικές και εξαιρετικά σπάνιες εικόνες καταγράφηκαν από Ρώσους επιστήμονες και αποτυπώνουν την σκληρότητα, αλλά και το μεγαλείο της φύσης. ....


Ρώσοι επιστήμονες κατέγραψαν σπάνιες εικόνες που δείχνουν ένα κοπάδι από φάλαινες όρκες να κυνηγά και να σκοτώνει μια φάλαινα 12 μέτρων στην χερσόνησο Kamchatka, στην ανατολική Ρωσία.

Υπάρχουν μόνο 200 περίπου σαρκοβόρες όρκες στην περιοχή, σύμφωνα με το TASS, που μεταφέρει δηλώσεις της βιολόγου Tatiana Ivkovich, ερευνήτρια του πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης.

"Είναι ένα εκπληκτικό γεγονός. Σε όλη τη δουλειά μας, είχαμε δει μία φορά όρκες να τρώνε μια ολόκληρη φάλαινα. Και εδώ είμαστε πλέον, να βλέπουμε ολόκληρο το κυνήγι. Οι όρκες έφαγαν τη φάλαινα, που δεν είναι πολύ μεγάλη, περίπου 12 μέτρα", δήλωσε η επιστήμονας.
Φωτογραφία από YouTube

Στο βίντεο, οι όρκες φαίνονται να καταδιώκουν την φάλαινα ούτως ώστε να την εξουθενώσουν, ενώ όταν τα καταφέρνουν φαίνονται πραγματικά κατασπαράζουν την φάλαινα η οποία προσπαθεί εναγωνίως να ξεφύγει, αλλά μάταια. Το αίμα που βγαίνει στην επιφάνεια του νερού δείχνει πως η φάλαινα είναι καταδικασμένη...
Φωτογραφία από YouTube

Οι επιστήμονες δήλωσαν πως επτά φάλαινες συμμετείχαν από την αρχή στο κυνήγι, με τέσσερις ακόμη να συμμετέχουν αργότερα, ενώ συνέβη κάτι ακόμη σπάνιο, αφού η επιστημονική ομάδα κατάφερε να καταγράψει και τους ήχους που έβγαζαν οι όρκες κατά την διάρκεια του κυνηγιού.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου