Παρασκευή, Αυγούστου 18, 2017

Ελέφαντες διέσωσαν 600 ανθρώπους από πλημμύρες στο Νεπάλ...



Οι έντονες βροχοπτώσεις στην Ινδία και το Νεπάλ έχουν κοστίσει τη ζωή σε 15 ανθρώπους και έχουν εκτοπίσει άλλα 2,3 εκατομμύρια άτομα τις τελευταίες ημέρες. Για καλή τύχη περίπου 600 τουριστών που...
επισκέπτονταν την περιοχή Σωράχα, όταν ο κοντινός ποταμός Ράπτι υπερχείλισε, οι ελέφαντες από το Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν τους μετέφεραν σε ασφαλές μέρος, όπως αναφέρει το Reuters.
«Περίπου 300 φιλοξενούμενοι διασώθηκαν σε ελέφαντες και καρότσια στο Μπαρατπούρ χθες και οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν σε ασφαλέστερους χώρους σήμερα. Ο ασυνήθιστος τρόπος μεταφοράς ήταν απαραίτητος, καθώς οι βροχές πλημμύρισαν εντελώς τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια», δήλωσε στο Reuters ο Σουμάν Γκιμίρε, πρόεδρος μίας ένωσης τοπικών ξενοδόχων.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του Νεπάλ, 26 από τις 75 περιοχές της χώρας έχουν υποστεί ζημιές είτε από πλημμύρες είτε από τις κατολισθήσεις λόγω των ισχυρών βροχών. Τουλάχιστον 50 άτομα αγνοούνται και ο υπουργός Πληροφοριών και Επικοινωνιών Μοχάν Μπαχαντούρ Μπάσνετ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν επίσης σημαντικές καταστροφές σε επίπεδο υποδομής, με τον υπουργό να αναφέρει ότι περισσότερα από 60.000 σπίτια βρέθηκαν κάτω από το νερό, κυρίως στις νότιες πεδιάδες που συνορεύουν με την Ινδία. «Η κατάσταση είναι ανησυχητική καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν πληγεί», δήλωσε ο Μπάσνετ.

Ως αποτέλεσμα της φυσικής καταστροφής, οι περιοχές της Ινδίας και του Νεπάλ αντιμετωπίζουν τώρα έλλειψη τροφίμων λόγω της απώλειας καλλιεργειών. Η κλιματική αλλαγή λόγω των ανθρωπογενών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αναμένεται να αυξήσει τη συχνότητα τέτοιων φυσικών καταστροφών, αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα μείωσης των εκπομπών...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου