Σάββατο, Αυγούστου 12, 2017

Ο Φ. Μπόμπολας "άρπαξε" 800.000 ευρώ...




...από το πρακτορείο Ευρώπη πριν την κατάρρευσή του

Λίγες εβδομάδες πριν από την οριστική κατάρρευσή του, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έρθει σε γνώση του Capital.gr, το Πρακτορείο Διανομής Τύπου "Ευρώπη", συμφερόντων του...
ομίλου Πήγασος, του Φώτη Μπόμπολα, κατέβαλε στις εταιρείες Πήγασος και Εκδόσεις Έθνος ΑΕ, το ποσό των 800.000 ευρώ. Πρόκειται για ποσό που οφειλόταν στους εκδότες - πελάτες του πρακτορείου, στους οποίους και θα έπρεπε να είχε καταβληθεί.

Η "έκτακτη" αυτή καταβολή προς τις εταιρείες Πήγασος και Εκδόσεις Έθνος ΑΕ επέτεινε το πρόβλημα ρευστότητας του Πρακτορείου εντός του Ιουλίου, αφού την ίδια περίοδο είχε σταματήσει και η έκδοση των εφημερίδων της Πήγασος, Έθνος και Έθνος της Κυριακής.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι την ίδια περίοδο είχε συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο του Πρακτορείου, καθ' υπόδειξη τόσο του Φ. Μπόμπολα –ο οποίος μέχρι τέλους καθοδηγούσε τις ενέργειες– όσο και του μέχρι πρότινος διευθύνοντος συμβούλου Νίκου Παπαδόπουλου (όπως ανέφερε από χθες το Capital.gr ο κ. Παπαδόπουλος παραιτήθηκε τη Δευτέρα), του εκτελεστικού προέδρου, κ. Παναγούλια καθώς και του οικονομικού διευθυντή, Σπύρου Δουλφή, που είναι και τα εναπομείναντα εκτελεστικά μέλη και είχαν αποφασίσει τη σύγκληση γενικής συνέλευσης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 6,2 εκατ. ευρώ!

Ενώ η Πήγασος και οι Εκδόσεις Έθνος ΑΕ με την ιδιότητα των βασικών μετόχων του Πρακτορείου ενέκριναν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με σκοπό να καταβάλουν χρήματα για την εξυγίανσή του και τη συνέχιση της δραστηριότητάς του, εντέλει αφαίμαξαν την τελευταία εναπομείνασα ρευστότητά του.

Σύμφωνα με καταγγελίες εκδοτών αλλά και άλλων πηγών που έχουν γνώση του θέματος, είναι προφανές ότι ο ίδιος ο Φ. Μπόμπολας αλλά και τα εκτελεστικά στελέχη του Πρακτορείου Ευρώπη προσπάθησαν να ρίξουν στάχτη στα μάτια στους εκδότες - πελάτες ώστε αυτοί να μην αποχωρήσουν και να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, ενώ ταυτόχρονα αντλούσαν ποσά προς ίδιον όφελος.

Η ΑΜΚ δεν πραγματοποιήθηκε τελικώς, αφού κανένα ποσό δεν καταβλήθηκε ως το τέλος της περιόδου της αύξησης, που ήταν η 4η Αυγούστου. Την ίδια περίοδο ο Φ. Μπόμπολας διέρρεε προς πάσα κατεύθυνση πως έχει κλείσει συμφωνία με τον όμιλο Σαββίδη ώστε να μπει κι εκείνος μέτοχος στο Πρακτορείο προκειμένου να ενισχυθεί κεφαλαιακά. Όπως αποδείχθηκε ο όμιλος Σαββίδη όχι μόνο δεν συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπως ο Φώτης Μπόμπολας ισχυριζόταν, αλλά δεν κατέβαλε ούτε καν το ευτελές ποσό των 156.000 ευρώ που ήταν και η τιμή εκπλειστηρίασής του για να αποκτήσει το 26,5%.

Οι εκδότες υποστηρίζουν πως πρόκειται περί οργανωμένης εξαπάτησής τους καθώς υπεξαιρέθηκαν χρήματα τα οποία τους οφείλονταν.

Το Capital.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει τόσο με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο, Νίκο Παπαδόπουλο ώστε να επιβεβαιώσει (ή να διαψεύσει) τις παραπάνω καταγγελίες, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό, καθώς το κινητό του είναι συνεχώς κλειστό.

Το Capital.gr προσπάθησε αντίστοιχα να επικοινωνήσει και με τον εκτελεστικό πρόεδρο, κ. Παναγούλια, για να εκμαιεύσει τη δική του θέση, αλλά ούτε αυτό κατέστη εφικτό.

Μάλιστα, ο οικονομικός διευθυντής του Πρακτορείου, Σπύρος Δουλφής, έφτασε στο σημείο να απαγορεύσει ακόμη και την είσοδο στο Πρακτορείο εκπροσώπων των εκδοτικών επιχειρήσεων, οι οποίοι απεγνωσμένα ζητούν τα χρήματά τους.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν υπόλοιπα του δικτύου υποπρακτόρων τα οποία είναι ικανά να ικανοποιήσουν, έστω κι εν μέρει τις απαιτήσεις προς τους εκδότες, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες των εκδοτών τα υπόλοιπα αυτά σχεδιάζονται από τη διοικητική ομάδα του Πρακτορείου να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη άμεσων λειτουργικών υποχρεώσεών του, ώστε να αποφύγουν οι ίδιοι άλλες ποινικές κυρώσεις. Συνεχίζουν να υπεξαιρούν δηλαδή τα χρήματα που ανήκουν στις εκδοτικές επιχειρήσεις προς ίδιο όφελος.

Περαιτέρω έρευνα πρόκειται επίσης να γίνει σύντομα σε σχέση με καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για "καπέλα" τα οποία το Πρακτορείο Ευρώπη έβαζε στο "Έθνος" και στο "Έθνος της Κυριακής", ιδιοκτησίας του βασικού μετόχου του, προκειμένου να αποσπά μεγαλύτερα διαφημιστικά κονδύλια από την αγορά. Και η εν λόγω υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη...

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου