Κυριακή, Αυγούστου 13, 2017

Τι να κάνω Δάσκαλε όταν αισθάνομαι εγκλωβισμένος; Πανικός στην αυλή του Μητσοτακη μεσα στον καυτό Αύγουστο

Η διάψευση όλων των αφηγημάτων που επιχείρησε να χτίσει η Νέα Δημοκρατία και η επιμονή στην καταστροφολογία έχει το ανάλογο κόστος το οποίο καλείται πλέον να πληρώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρά την ψευδή εικόνα που επιχείρησαν να δώσουν οι απαξιωμένοι και ανυπόληπτοι δημοσκόποι της διαπλοκής όλους τους προηγούμενους μήνες, η ΝΔ και ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν δυναμική νίκης.

Και αυτό παρά την πίεση που δέχτηκε η κυβέρνηση Τσίπρα από κέντρα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας.

Τώρα που το τοπίο της οικονομίας έχει ξεκαθαρίσει που η χώρα βγαίνει στο ξέφωτο και αποκαλύπτεται η συμμαχία του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ακροδεξιά, ενώ οι κοινοβουλευτικές και όχι μόνο ήττες της ΝΔ διαδέχονται η μία την άλλη, η δημοσκοπική ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη και θα οδηγήσει στην ανατροπή. Δεν έχουν περάσει εξάλλου πολλά 24ωρα από τη δημοσκόπηση την οποία επικαλέστηκε το Μέγαρο Μαξίμου και στην οποία η ΝΔ προηγείται στο όριο του στατιστικού λάθους.

Νέα μυστική κυλιόμενη δημοσκόπηση, η οποία βρίσκεται σε γνώση των επιτελείων των κομμάτων δείχνει το απόλυτο ντέρμπι ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός πως το τελευταίο χρονικό διάστημα, στις τάξεις των δημοσκόπων επικρατεί σιγή ιχθύος.

Η νέα δημοσκόπηση που προκαλεί πανικό στην αυλή του Μητσοτάκη δείχνει απόλυτη ισοπαλία ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία. Στα χαρακτηριστικά σημειώνεται η μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ που δείχνει να πληρώνει την ταύτιση με τη Δεξιά και την ακροδεξιά.

Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου είναι τα εξής, τουλάχιστον για τα κόμματα που βρίσκονται σήμερα στη Βουλή:

ΣΥΡΙΖΑ: 24%

Νέα Δημοκρατία: 24%

ΚΚΕ: 6,5%

Χρυσή Αυγή: 6,0%

Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ): 4%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,5%

Ένωση Κεντρώων: 2,5%

Ποτάμι: 0,8%

Τα λοιπά κόμματα και οι αναποφάσιστοι αγγίζουν συνολικά το 28,7% στην πρόθεση ψήφου. Με αναγωγή ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά σημαντικό προβάδισμα, δεδομένου πως οι αναποφάσιστοι αναμένεται μαζικά να ψηφίσουν το κυβερνών κόμμα.

Πηγη: periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου