Τετάρτη, Αυγούστου 02, 2017

Στο Μαξίμου οι διακριθέντες αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών- Η πρόσκληση για μπάσκετ στον Πρωθυπουργό




Τις αθλήτριες και τους αθλητές της ελληνικής ομάδας που διακρίθηκαν στους 23ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου. ...







«Είστε διπλοί νικητές, όχι μόνο στους αγωνιστικούς στίβους, αλλά κυρίως στη ζωή» ανέφερε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στις αθλήτριες της εθνικής ομάδας μπάσκετ κωφών γυναικών, στους αθλητές του ταεκβοντό και της πάλης που τιμήθηκαν με μετάλλια στους αγώνες.




Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, για τη μεγάλη συμβολή και τη βοήθεια του οποίου προς τους αθλητές μίλησαν οι διοικητικοί ηγέτες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών.

Η ελληνική ομάδα κωφών επέστρεψε από τη Σαμψούντα της Τουρκίας με πέντε μετάλλια, δύο χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα.



Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε απευθυνόμενος στην εθνική μπάσκετ κωφών γυναικών, και τους αθλητές της ελληνορωμαϊκής πάλης κωφών και ταεκβοντό: «Μπράβο για τα μετάλλια που πήρατε, αλλά τα μεγαλύτερα μπράβο τα αξίζετε γι’ αυτό που κάνετε. Ακόμη κι αν δεν μας φέρνατε μετάλλια θα ήμασταν υπερήφανοι για εσάς. Θέλω να σας πω ότι αυτή η προσπάθειά σας μας κάνει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να οραματιζόμαστε μια διαφορετική Ελλάδα, την Ελλάδα που βγαίνει από την κρίση, την Ελλάδα της αλληλεγγύης. Η Πολιτεία και η κοινωνία πρέπει να μην αφήνει κανένα περιθώριο σκέψης ότι μπορεί να αφήνει ανθρώπους μόνους τους, χωρίς στήριγμα και χωρίς ενίσχυση στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν τη ζωή. Κι αυτό κάνετε εσείς! Διεκδικείτε με τον καλύτερο τρόπο, κάνετε πρωταθλητισμό και στη ζωή και μέσα στο γήπεδο. Η Ελλάδα της αλληλεγγύης πρέπει να είναι μια Ελλάδα που θα περνά το μήνυμα ότι κανείς δεν είναι στο περιθώριο. Κι εσείς περνάτε το μήνυμα σε χιλιάδες ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ότι δεν πρέπει να είναι μόνοι τους. Και στο μπάσκετ που είναι ομαδικό άθλημα, αλλά και στα ατομικά αθλήματα, το μήνυμα είναι ότι παλεύουμε και κερδίζουμε: Κερδίζουμε τη ζωή! Και θέλω να πω ότι δυστυχώς δεν υπήρχε ένα θεσμικό πλαίσιο για να στηρίζει τις προσπάθειές σας και έγιναν προσπάθειες ad hoc για να έρθουν αυτές οι επιτυχίες σας. Τώρα η υπόσχεση που πρέπει να δοθεί από τον υφυπουργό (σ.σ. ο πρωθυπουργός έδειξε τον Γιώργο Βασιλειάδη) είναι ότι δεν θα πρέπει κάθε φορά να προσβλέπετε σε έναν υπουργό ή στην προσπάθεια κάποιων παραγόντων, αλλά να υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο που να στηρίζει πάντα τις προσπάθειές σας. Αυτή νομίζω πως είναι η καλύτερη υπόσχεση. Πάντοτε είμαι χαρούμενος όταν βλέπω επιτυχίες για τα ελληνικά χρώματα, αλλά είμαι δυο φορές πιο χαρούμενος που βλέπω επιτυχίες από εσάς γιατί κατακτάτε διπλή νίκη: και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και μέσα στον αγωνιστικό χώρο που λέγεται ζωή».



Μία μπασκετμπολίστρια της εθνικής κωφών προσκάλεσε στην προπόνηση των πρωθυπουργό. «Να έρθετε να κάνετε προπόνηση μαζί μας», του είπε κι ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Έχω τον μικρό μου γιο που με έχει προπονήσει αυτές τις ημέρες. Παίζουμε μπάσκετ. Είναι επτά χρόνων και του αρέσει πολύ το μπάσκετ. Κάθε απόγευμα βαράμε σουτάκια, οπότε μπορεί να βάλω κάτι…».



Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, Ιωσήφ Σταυρακάκης, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την υποδοχή, ενώ έδωσε έμφαση στο σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η Ομοσπονδία, κατά την προετοιμασία για τους 23ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τη θερμή υποδοχή σας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι. Είχαμε αρκετά προβλήματα και πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη. Αν δεν υπήρχε αυτός πραγματικά δεν θα βρίσκαμε λύση. Τα προηγούμενα χρόνια, η γενική γραμματεία Αθλητισμού μας είχε δεχτεί, είχαμε κάνει συναντήσεις, αλλά λύσεις δεν βρίσκαμε. Βρέθηκε η λύση με τον κ. Βασιλειάδη και καταφέραμε να κατακτήσουμε 5 μετάλλια. Θα μπορούσαμε και καλύτερα, αλλά τουλάχιστον φέραμε 5 πίσω».

Στο τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, Ιωσήφ Σταυρακάκης, παρέδωσε δύο αναμνηστικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: τη μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών και ένα αντίγραφο μεταλλίου. «Ευχαριστώ πολύ! Θα το βάλω στο γραφείο μου», αντάλλαξε θερμή χειραψία με τον πρόεδρο της ΕΟΑΚ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Εκτός από το χρυσό μετάλλιο της εθνικής μπάσκετ κωφών γυναικών, η Ελλάδα πανηγύρισε ένα χρυσό (130κ.) και ένα ασημένιο (125κ.) από τον Αλέξανδρο Παπαδάτο στην ελληνορωμαϊκή πάλη, ένα χάλκινο μετάλλιο στα 58κ. ανδρών με τον Παύλο Λιότσο και ένα χάλκινο μετάλλιο στα 67κ. γυναικών με τη Μαρία Φουλεδάκη στο ταεκβοντό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου