Τετάρτη, Αυγούστου 02, 2017

Γιατί ο Βενιζέλος δεν θα κανει νεο κομμα αλλα θα παει αν χρειαστεί στη Νεα Δημοκρατια

Γραφει η kalinda

Οργιάζουν οι φήμες οτι ο Βενιζέλος θα προχωρήσει σε νεο πολιτικο κομμα τον Σεπτέμβριο. Αυτο όμως δεν θα συμβεί γιατί πολύ απλά ειναι ένα εγχείρημα που δεν θα εχει κανένα μέλλον. Για ποιο λογο να δώσει μάχη να μπει στη βουλη ο Βενιζέλος οταν μπορει πολύ εύκολα να ειναι στο επικρατειας της ΝΔ; Και το σημαντικότερο: Για ποιο λογο να κόψει ψήφους απο τη ΝΔ που θα μπορούν να της κοστίσουν την πρώτη θέση;

Το περίφημο σχεδιο οτι θα φτιάξει ένα κομμα που θα μπορει να συνεργαστεί μετεκλογικά με τη ΝΔ δεν εχει κανένα απολύτως νόημα καθως η ΝΔ μια χαρα θα μπορει να συνεργαστεί αν χρειαστεί με το ΠΑΣΟΚ που ειναι σίγουρο πως θα ειναι στην επόμενη βουλη έστω και τελευταίο και καταϊδρωμένο ενώ κάτι τέτοιο μπορει να μη συμβεί αν εχει απέναντι του ένα νεο κομμα Βενιζέλου και τελικά θα μπορει να βρεθούν και τα δυο εκτός βουλης.

Ο Βενιζέλος διαπραγματεύεται την παραμονή του στο ΠΑΣΟΚ έχοντας πάντα τον φόβο της επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του. Αν τα πράγματα ζορίσουν εχει εξασφαλισμένο στασίδι στη ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου