Τετάρτη, Αυγούστου 02, 2017

Επτά μέρες «ακολασίας»




Ευρωπαϊκά τουριστικά γραφεία «πουλάνε» τα πάντα σε νεαρούς που έρχονται στα ελληνικά νησιά


«Sex and drugs and rock ’n’ roll is all my brain and body need» τραγουδούσε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 ο Ίαν Ντιούρι και οι Blockheads προκαλώντας ντελίριο στη νεολαία...



Τέσσερις δεκαετίες μετά, οι στίχοι του συγκεκριμένου τραγουδιού αποτελούν κάτι σαν ύμνο για τους χιλιάδες νεαρούς Ευρωπαίους τουρίστες, οι οποίοι κάθε καλοκαίρι κατακλύζουν τα ελληνικά νησιά, εκμεταλλευόμενοι τα... πάμφθηνα πακέτα διακοπών των μεγάλων ξένων τουριστικών πρακτορείων, που έναντι λίγων εκατοντάδων ευρώ (400 έως 500 ευρώ κυμαίνονται τα επταήμερα all inclusive «μαθητικά» πακέτα διακοπών στη Βρετανία, τη Γερμανία κ.α.) υπόσχονται αχαλίνωτο... sex, drugs and rock ’n’ roll...

Κάθε καλοκαίρι περιοχές όπως ο Λαγανάς στη Ζάκυνθο, τα Μάλια στη Χερσόνησο του Ηρακλείου και το Φαληράκι της Ρόδου γίνονται πρώτη είδηση στα εγχώρια και διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εξαιτίας περιστατικών που κάθε άλλο παρά αποτελούν διαφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό.
Χιλιάδες «παιδιά της Δύσης» περνούν επτά μέρες «ακολασίας» γεμάτα ξύλο, ναρκωτικά και «ποτά - μπόμπες», κάνοντας ό,τι μπορεί ή και... δεν μπορεί να περάσει από τον ανθρώπινο νου.

Άγρια… Δύση
Παρά τη δολοφονία του 22χρονου Μπακάρι Χέντερσον πριν από δύο εβδομάδες στον Λαγανά της Ζακύνθου, δεν φαίνεται να έχει αλλάξει ιδιαίτερα η κατάσταση στο συγκεκριμένο μέρος του νησιού. Την ίδια ώρα, στα Μάλια, μια 18χρονη Βρετανίδα νοσηλεύεται στην Εντατική ύστερα από εισπνοή «αερίου γέλιου» από μπαλόνια. Τρανή απόδειξη ότι στην Ελλάδα υπάρχουν και άλλοι «τουριστικοί Λαγανάδες», που αναπτύσσονται κάτω από την ανοχή μερίδας της κοινωνίας, που αποζητά τα έσοδα του – ακόμη και «κακού» – τουρισμού.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, οι «Ράμπο» της Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ κατάφεραν να εξαρθρώσουν ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παρασκευής και διακίνησης επικίνδυνων ποτών (μπόμπες), με τα οποία προμήθευε τα νυχτερινά κέντρα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Αττική, την Κρήτη, τη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα.

Συνελήφθησαν 22 μέλη της οργάνωσης και κατασχέθηκαν 12 τόνοι αιθυλικής αλκοόλης που προορίζονταν για τη νόθευση ποτών.
Επίσης, ούτε 15 ημέρες μετά την παρ’ ολίγον τραγωδία με τη 18χρονη Βρετανίδα στα Μάλια, που έπεσε σε κώμα έπειτα από εισπνοές από μπαλόνι φουσκωμένο με το παραισθησιογόνο και άκρως τοξικό αέριο γέλιου, αστυνομικοί συνέλαβαν στη Χερσόνησο του Ηρακλείου μια 18χρονη Ελληνίδα και μια 28χρονη Ρωσίδα, εργαζόμενες σε νυχτερινό κέντρο της περιοχής, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν συνολικά 46 αμπούλες με αέριο γέλιου.

Συναγερμός
Την ίδια ώρα σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι ελληνικές αρχές και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αλλοδαπών, κυρίως επιβατών πτήσεων από το εξωτερικό, οι οποίοι μεταφέρουν με κάθε πιθανό και... απίθανο τρόπο μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (κυρίως κοκαΐνη, χάπια ecstasy και ινδική κάνναβη), που προορίζονται για πολυσύχναστα τουριστικά θέρετρα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ. Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης μίλησε και περιγράφει στο «Ποντίκι» ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών από το εξωτερικό στην Ελλάδα, που εντόπισαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στο Αεροδρόμιο των Σπάτων.

«Είναι λογικό να αυξάνεται η διακίνηση ναρκωτικών στα ελληνικά νησιά την καλοκαιρινή περίοδο, διότι για κάποιους η διασκέδαση συνδέεται με την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών αλλά και ναρκωτικών ουσιών, ειδικά διεγερτικών όπως είναι η κοκαΐνη και τα χάπια ecstasy.

Αυτά τα είδη ναρκωτικών έρχονται αποκλειστικά από το εξωτερικό και μεταφέρονται από πρόσωπα πολλές φορές υπεράνω υποψίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εικοσάχρονη Ολλανδέζα που συνελήφθη πριν από περίπου έναν μήνα στο ‘‘Ελευθέριος Βενιζέλος’’ να μεταφέρει κοκαΐνη σε διπλό πάτο στην αποσκευή της. Η απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών από τους παράνομους μεταφορείς γίνεται με κάθε μέσο που μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους: κουτάκια αναψυκτικών στα οποία υπάρχουν ειδικές εσοχές, βαλίτσες με διπλούς πάτους, στα εξώφυλλα παιδικών βιβλίων, σε κορνίζες και φυσικά χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της κατάποσης.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός Ρουμάνου, ο οποίος είχε καταπιεί προφυλακτικά με υγρή κοκαΐνη, η οποία όταν έρθει σε επαφή με το περιβάλλον και με κατάλληλη επεξεργασία παίρνει την κανονική της μορφής σε σκόνη. Ο συγκεκριμένος συνελήφθη πριν από λίγο καιρό από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αεροδρομίου και είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η Δίωξη Ναρκωτικών Αεροδρομίου έχει σημαντικές επιτυχίες.

Ενδεικτικά, να πούμε ότι τον προηγούμενο χρόνο κατασχέθηκαν από τη συγκεκριμένη υπηρεσία 40 κιλά κοκαΐνης όταν σε όλη την ελληνική επικράτεια είχαν κατασχεθεί γύρω στα 100 κιλά. Αυτό φυσικά οφείλεται στο ότι οι άντρες και γυναίκες που υπηρετούν στη Δίωξη Ναρκωτικών Αεροδρομίου έχουν την τεχνογνωσία αλλά και την εμπειρία που είναι απαραίτητη σε συνδυασμό με την ικανότητα στη διαχείριση των πληροφοριών για να επιτευχθεί η πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών μέσω του ‘‘Ελευθέριος Βενιζέλος’’», αναφέρει ο Γ. Καλλιακμάνης.

Με σημαντική πάντως καθυστέρηση και αφού ήδη και το φετινό καλοκαίρι, που ακόμα δεν έχει μπει στη «φουλ σεζόν», έχει «αμαυρωθεί» από θλιβερά περιστατικά, όπως τη δολοφονία του νεαρού Αμερικανού φοιτητή στον Λαγανά έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό, η φυσική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε την Τετάρτη ένα νέο σχέδιο για την πάταξη της εγκληματικότητας στις περιοχές όπου αυτή χτυπά «κόκκινο»...
Και όχι μόνο το καλοκαίρι. Αρκεί αυτή τη φορά οι όποιες πρωτοβουλίες και δεσμεύσεις να μην παραμείνουν μακέτες και... σχέδια επί χάρτου, όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου