Πέμπτη, Αυγούστου 10, 2017

Έλαβε τις αποφάσεις του ο Π. Γερουλάνος...



Δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ όπως ο ίδιος δήλωσε, σε...
συνέντευξη που παραχώρησε. Εξέφρασε τη διαφωνία του με το εγχείρημα υποστηρίζοντας ότι η συζήτηση θα έπρεπε να ξεκινήσει από το περιεχόμενο του νέου φορέα, μετά να αναζητηθεί το πολιτικό προσωπικό που θα υπηρετήσει αυτές τις θέσεις και στο τέλος να ανοίξει μια συζήτηση για τα σύμβολα.
«Δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος»

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο Παύλος Γερουλάνος σε σχετική ερώτηση που του έγινε, δήλωσε: «Προφανώς δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος ενός φορέα με τον οποίο διαφωνώ τόσο ριζικά, που διαφωνώ και στο εγχείρημα γενικά, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται» προσθέτοντας: «Είναι πολύ σημαντικό να διατηρεί κάποιος τις αρχές του και τις αξίες του, και αυτή τη στιγμή μια τέτοια διαδικασία χρειάζεται τους ανθρώπους που την πιστεύουν».

Υπερασπιζόμενος την απόφασή του, ο Π. Γερουλάνος τόνισε:

Αν ήταν μια διαδικασία η οποία ήταν ειλικρινής και πραγματικά έφερνε πολιτικές δυνάμεις με υπόσταση, στο να δημιουργήσουν κάτι καινούριο, τότε βεβαίως θα έπρεπε να συζητήσουμε όλα τα ενδεχόμενα, αλλά σε μια διαδικασία που κόμματα δεν έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, έρχονται και ζητούν να αλλάξει όλο το αρχιτεκτόνημα της Κεντροαριστεράς, για να δημιουργήσουν κάτι που επικοινωνιακά έχει μια αξία για τις επόμενες εκλογές, πιστεύω ότι χάνουμε περισσότερα από όσα δημιουργούμε.

«Η Υπόσχεση»

Ο κ. Γερουλάνος υποστήριξε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα σοσιαλιστικό κόμμα και ότι ο κόσμος του γύρισε την πλάτη, επειδή σταμάτησε να υπηρετεί τις αρχές του.

Πρόσφατα, στο άρθρο-μανιφέστο που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα με τίτλο «Η Υπόσχεση», είχε αναφερθεί στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημειώνοντας πως εξαντλείται σε «αδυσώπητες φράξιες σε σύγκρουση και μικροκομματικές φιλοδοξίες από ανθρώπους που νιώθουν να μεγαλώνουν πολιτικά όσο μικρότερο είναι το κόμμα στο οποίο ανήκουν».

Έδινε την υπόσχεση, να μεταφράσει το όραμα του '81 σε προτάσεις που αφορούν την κοινωνία σήμερα και δεύτερον, την υιοθέτησης ενός νέου καταστατικού «που αντιλαμβάνεται το ρόλο ενός σύγχρονου δημοκρατικού και βαθιά ιδεολογικού κόμματος».

»Αυτήν την πολιτική θέλω να υπηρετώ και για αυτό είμαι και παραμένω μέλος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος», δήλωνε, δίνοντας την αίσθηση σε πολλούς ότι θα διεκδικήσει την αρχηγία όμως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει μετά τη σημερινή του, τοποθέτηση...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου