Σάββατο, Αυγούστου 12, 2017

Κάνει διακοπές στην Πάρο ο Μακρόν;...




Ολα ξεκίνησαν από την ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων: «Ο πρόεδρος Μακρόν θα αναχωρήσει για ολιγοήμερες διακοπές την Πέμπτη αμέσως μετά το...
τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο». Πού θα πάνε διακοπές ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν; «Στη Γαλλία, ώστε να μπορεί να κινητοποιηθεί άμεσα» σημείωσε αορίστως ο εκπρόσωπος της προεδρίας.

Σπανίως οι γάλλοι ηγέτες δημοσιοποιούν την προσωπική τους ζωή, αλλά ο Μακρόν είχε εκθέσει τα πάντα -και αυτός ήταν και ένας λόγος που πέτυχε να εκλεγεί. Γιατί λοιπόν ξαφνικά τέτοια μυστικότητα; Ούτε η διάρκεια των διακοπών ούτε ο τόπος των διακοπών του νεαρού προέδρου γνωστοποιήθηκαν με συνέπεια τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για τις «μυστηριώδεις διακοπές του κ. Μακρόν» και κάποια ελληνικά διαδικτυακά μέσα να ισχυρίζονται ότι ο ηγέτης της Γαλλίας δεν παρέμεινε καν στη χώρα του αλλά είναι για διακοπές στην Πάρο!

Τώρα, πότε πρόλαβε ο Μακρόν, την Τετάρτη να είναι στο Παρίσι για το υπουργικό συμβούλιο και να επισκέπτεται ένα ορφανοτροφείο και την Πέμπτη το πρωί να γνωστοποιεί ναξιώτικο site ότι ο 39χρονος πρόεδρος φιλοξενείται με τη σύζυγό του στη Σάντα Μαρία της Πάρου σε σπίτι φίλου του γάλλου δημοσιογράφου είναι ένα ερώτημα, αλλά είναι και αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της μυστικοπάθειας του Ελιζέ (παρεμπιπτόντως στην Πάρο παραθερίζουν, σύμφωνα με το NaxosPress και o πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ με τον σύζυγό του Γκοτιέ Ντεστενέ).

Αλλά ακόμα και αν Μακρόν έμεινε τελικά στη Γαλλία, πόσο θα απουσιάσει; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα. Για τους υπουργούς ανακοινώθηκε ότι θα πάρουν διακοπές σε διάστημα δύο εβδομάδων, από το τελευταίο Υπουργικό που έγινε την Τετάρτη 9 Αυγούστου έως το επόμενο στις 23 που σηματοδοτεί την επιστροφή στα καθήκοντά τους. Τους ζητήθηκε δε να βρίσκονται «σε απόσταση δύο ωρών» από το Παρίσι, χωρίς να διευκρινιστεί αν αυτό αφορά μετάβαση με αυτοκίνητο ή διάρκεια πτήσης. Πάντως, στα τέλη του Ιουνίου είχε γίνει γνωστό ότι το προεδρικό ζεύγος θα πάει για διακοπές «10 με 15 ημέρες.

Πέρυσι, όσο ακόμα ο Μακρόν προετοίμαζε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Γαλλίας, δεν είχε κανένα πρόβλημα να δημοσιοποιεί τις διακοπές του. Τουναντίον είχε φροντίσει ώστε το Paris Match να δημοσιεύσει φωτογραφίες του με την Μπριζίτ.

Φυσικά στο εξώφυλλο, όπου το ζεύγος διαφήμιζε τον έρωτά του στις διακοπές στη Χώρα των Βάσκων πριν τη μεγάλη επίθεση (προς την προεδρία).

Αλλά και με αποκαλυπτικές φωτογραφίες εντός του τεύχους, όπως η παρακάτω όπου ο Εμανουέλ και η Μακρόν θαυμάζουν έναν γυμνιστή στην παραλία.



Οι διακοπές του προκατόχου του Μακρόν, του Φρανσουά Ολάντ υπήρξαν και αυτές ένα μυστήριο για τον γαλλικό Τύπο. Μετά το πρώτο καλοκαίρι της θητείας του, το 2012, οπότε ο Ολάντ είχε κάνει τις διαβόητες για τη μεγάλη τους διάρκεια διακοπές στο Φορτ ντε Μπρεγκανσόν μαζί με την τότε σύντροφό του, Βαλερί Τριερβελέρ, τα επόμενα χρόνια όλα έμειναν στο σκοτάδι. Ισως επειδή ο Ολάντ είχε μπλέξει στο μεταξύ με τη Ζυλί Γκαγιέ...

protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου