Πέμπτη, Αυγούστου 24, 2017

Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός - Συνεδριάζει το ΚΥΣΚΟΙΠ




Λίγες ημέρες πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στο Γραφείο του στη συμπρωτεύουσα, προκειμένου να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων της πόλης. ...

Θέμα της Σαββατιάτικης συνάντησης (26/08) η ενημέρωση του πρωθυπουργού για τα αιτήματα των επιμελητηρίων, ενόψει της ομιλίας που θα κάνει στα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Στη συνάντηση θα είναι παρόντες και υπουργοί.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στη Φλώρινα και στις Πρέσπες, προσκεκλημένος του καλλιτεχνικού διευθυντή του Οργανισμού «Πρέσπεια», Γιώργου Λιάνη, όπου το βράδυ θα παραστεί στη συναυλία αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο, με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, στα ερείπια της βασιλικής του Αγίου Αχιλλείου στο ομώνυμο νησάκι.


ΚΥΣΚΟΙΠ

Στο μεταξύ, τα νομοσχέδια των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας θα βρεθούν στο επίκεντρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ), που συνεδριάζει την Πέμπτη (24/08) στις 10.00 το πρωί υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Η συνεδρίαση έρχεται σε συνέχεια των επαφών που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη (22/08) με τους υπουργούς Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Στην ατζέντα βρίσκονται το προωθούμενο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας καθώς και οι δράσεις και ο προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και των μεταρρυθμίσεων στη Δευτεροβάθμια και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το ΚΥΣΚΟΙΠ θα εξετάσει τις ρυθμίσεις και τις παρεμβάσεις των δυο υπουργείων οι οποίες απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων (εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία, κ.ά.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου