Τετάρτη, Αυγούστου 02, 2017

Εισαγγελέας: Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν συκοφάντησε τη σύζυγο Στουρνάρα

 

Την μετατροπή της κατηγορίας από συκοφαντική σε απλή δυσφήμιση δια του Τύπου πρότεινε στο δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας , στη δίκη του Κώστα Βαξεβάνη με την κα Νικολοπούλου -Στουρνάρα, με το σκεπτικό ότι ο δημοσιογράφος είχε την πεποίθηση ότι αυτό που έγραψε ήταν αληθές .....

Βασικός άξονας της εισαγγελικής εισήγησης ,πάνω στον οποίο κινήθηκε ο εισαγγελέας για να μην ζητήσει την πλήρη απαλλαγή του δημοσιογράφου, είναι το γεγονός, όπως ισχυρίστηκε ότι " η νομιμότητα της επίμαχης σύμβασης μεταξύ της εταιρείας της κας Στουρνάρα και του ΚΕΕΛΠΝΟ διερευνάται ήδη και είναι στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης".

Οπότε κατά τον εισαγγελέα " Δεν μπορεί να συναχθεί με βεβαιότητα το αληθές ή το ψευδές αυτού που ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, ότι παρανόμως δηλαδή διενεργήθηκε η καμπάνια (για τον ...κολλητικό καρκίνο) και ανατέθηκε στην εταιρεία της μηνύτριας".Όσο για την δημοσιογραφική κρίση αναφορικά με όσα τερατώδη αποκαλύπτονταν στο επίμαχο ρεπορτάζ για τα " έργα και τις ημέρες" του ΚΕΕΛΠΝΟ , ο κος εισαγγελέας τασσόμενος απόλυτα με τις δικαστικές ενώσεις που τον τελευταίο καιρό με πύρρειες ανακοινώσεις τους αποκηρύττουν μετά βδελυγμίας την οποιαδήποτε κριτική στις δικαστικές αποφάσεις αλλά και σε συμπεριφορές δικαστών , υποστήριξε ότι "υποκαθιστά την δικαστική εξουσία".

Η Εισαγγελική αγόρευση

Υποστήριξε ειδικότερα στην αγόρευση του ο εισαγγελέας :

Το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτό της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Ο κατηγορούμενος στις 26 Μαΐου 2016 στο Hot Doc ανήρτησε φωτογραφία της μηνύτριας και του συζύγου της και παραπλεύρως λεζάντα που ανέφερε "στο ΚΕΕΛΠΝΟ βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό για να πάρει λεφτά η οικογένεια Στουρνάρα ". Προκύπτει σαφώς ότι το επίδικο δημοσίευμα αφορά αποκλειστικά και μόνο την αρμοδιότητα του ΚΕΕΛΠΝΟ να ασχοληθεί με τον καρκίνο που δεν υπάγεται στα λοιμώδη νοσήματα και να αναθέσει στη συνέχεια την καμπάνια στην εταιρεία της μηνύτριας.

Αποδείχτηκαν τα εξής :

Η επίμαχη σύμβαση ελέγχτηκε και από την ανάγνωση του πορίσματος των επιθεωρητών προκύπτει ότι στα πλαίσια του γενικότερου έλεγχου ερεύνησαν και το ζήτημα που αφορά την παρούσα δίκη το ΚΕΕΛΠΝΟ δηλαδή είχε την αρμοδιότητα να διενεργήσει τέτοια καμπάνια σχετικά με τον καρκίνο και την ανάθεση αυτής στην εταιρείας της ενάγουσας.

Οι επιθεωρητές δεν λαμβάνουν σαφή θέση σχετικά με το ζήτημα αυτό , τη νομιμότητα δηλαδή της διενέργειας αυτής της καμπάνιας.

Η νομιμότητα της σύμβασης αυτής αλλά και των σχετικών δημοσιευμάτων που έλαβαν χώρα διερευνάται ήδη και είναι στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Δεν μπορεί να συναχθεί με βεβαιότητα το αληθές ή το ψευδές αυτού που ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, ότι παρανόμως δηλαδή διενεργήθηκε η καμπάνια και ανατέθηκε στην εταιρεία της μηνύτριας.

Και αν είχαν επισυναφθεί όλα τα έγγραφα εκείνης της δικογραφίας δεν θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε ασφαλές συμπέρασμα .

Δημιουργούνται συνεπώς αμφιβολίες για το ζήτημα του ψευδούς ή αληθούς γεγονότος το οποίο ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος ο οποίος στηρίχτηκε κυρίως στο πόρισμα των ελεγκτών.

Δεν αποδείχτηκε το ψευδές του γεγονότος που ισχυρίστηκε οι κατηγορούμενος , η αμφιβολία όμως είναι πάντα υπέρ του κατηγορουμένου που είχε την πεποίθηση ότι αυτό που υποστήριζε ήταν αληθές , άρα δεν στοιχειοθετείται συκοφαντική αλλά απλή δυσφήμιση.

Ο κατηγορούμενος προβάλλει το δικαιολογημένο ενδιαφέρον , ισχυρισμός αβάσιμος και άρα απορριπτέος.

Δεν μπορεί να προβάλλει περιστατικά που είναι δεκτικά απόδειξης .

Προκύπτει σκοπός εξύβρισης της εγκαλούσας, η δημοσίευση των φωτογραφιών της με τον σύζυγό της δεν ήταν για ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού ...

Ουσιαστικά υποκαθιστά την δικαστική εξουσία στην κρίση του περί αν έχει διαπραχτεί αξιόποινη πράξη και ποιος είναι ο δράστης αυτής της πράξης.

Να κηρυχτεί ένοχος για απλή δυσφήμιση δια του Τύπου.

Τι δήλωσε η Πολιτική Αγωγή

Στις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι πολικής αγωγής υποστήριξαν :

Σπύρος Μουζακίτης :

*Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είπε ποτέ ότι ο καρκίνος είναι μεταδοτικό νόσημα, είναι ιός.

*Έβαλε δύο ανθρώπους φωτογραφία και την λεζάντα, που είναι σαν να λέει ότι από τη μια μεριά έχουμε τους φυσικούς αυτουργούς που προέβησαν σε απιστία "βαφτίζοντας τον καρκίνο κολλητικό" για να κάνουν την ανάθεση και από την άλλη τους ηθικούς αυτουργούς που τους εμφανίζει ότι προέβησαν σε αυτή την ενέργεια για να βγάλουν εκατομμύρια.

*Φανταστείτε το όφελος του από τους πολίτες που όταν βλέπουν κάτι τέτοιο αγοράζουν το έντυπο .

*Την καλόπιστη κριτική την θέλει όλος ο κόσμος ,αλλά άλλο αυτό και άλλο η συκοφαντία και το ψεύδος. Είναι κακουργηματικό....

*Σχολιάζοντας την χθεσινή κατάθεση του Παύλου Πολάκη, είπε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής και πρώην δικαστής: Ακούσατε χθες το θράσος, "εντάξει εξουσία είμαστε" . Ακούσατε τα πάντα "πριν από εμάς όλοι ήταν απατεώνες και διεφθαρμένοι". Δεν λέει το πόρισμα ότι κάποιος βάφτισε τον καρκίνο κολλητικό. Δεν λέει ότι η κα Στουρνάρα είχε ιδιαίτερες διασυνδέσεις... ανευθυνότητα , ότι θέλουμε λέμε. Αφορισμοί γενικοί, κανένα στοιχείο δεν υπάρχει.

*Περίμενα να φέρει εδώ ο κ. Βαξεβάνης πέντε άτομα από την ΕΣΗΕΑ κι όχι εκπρόσωπο της εξουσίας.

Πρόεδρος παρεμβαίνει: Είναι δική του δουλειά ποιον θα φέρει ως μάρτυρα και δεν αφορά κανέναν άλλον

Ματζουράνης: Ο κ. Πολάκης ήρθε εδώ ως μάρτυρας αληθείας

Συνεχίζει ο κ. Μουζακίτης:*Η κα Στουρνάρα είναι όμηρος 12 μηνών μιας προκαταρκτικής εξέτασης, και που ακούστηκε έρευνα κατ΄ οίκον με 40 κανάλια απέξω. Δεν την ευνοεί όπως λένε αυτή η καθυστέρηση, πως την ευνοεί, που δεν μπορεί να πάρει ένα έργο ;

Βασίλης Τσιότσικας (έτερος συνήγορος πολιτικής αγωγής) :

*Δεν συντάσσομαι με την τοποθέτηση του κου εισαγγελέα. Γνώριζε ο κατηγορούμενος την αναλήθεια των ισχυρισμών του.

*Είναι προδήλως δυσφημιστικό το δημοσίευμα.

*Να καταδικαστεί όπως εισήχθη για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου.Τι δήλωσε ο Κώστας Βαξεβάνης στην απολογία του

"Ο δημοσιογράφος είναι ο θεματοφύλακας της κοινωνίας . Είναι υποχρεωμένος να ασκεί ακόμα και καθ υπερβολήν κριτική για τα δημόσια πρόσωπα. Θα αφήσουμε να μιλάνε μόνο αυτοί που έπαιρναν τα εκατομμύρια από το ΚΕΕΛΠΝΟ ;", είπε σήμερα σε μια αποστροφή του λόγου του ο Κώστας Βαξεβάνης στο κλείσιμο της απολογίας του στη δίκη του με την κα Νικολοπούλου, σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα.

"Αυτή τη στιγμή ζούμε μια νομική σχιζοφρένεια " , ξεκίνησε ο δημοσιογράφος , εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης την απολογία του στη δίκη του με την κα Νικολοπούλου.

ΚΙ αυτό , όπως εξήγησε γιατί " καλείστε να πάρετε μια απόφαση για ένα δημοσίευμα που αποτελεί τη βάση για μια προχωρημένη έρευνα που διενεργεί η Δικαιοσύνη και αφορά πρωτίστως το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και την κα Στουρνάρα.

Μάλιστα η Δικαιοσύνη έφτασε στο βίαιο σημείο να κάνει εισβολή στο γραφείο της κυρίας Στουρνάρα κ η όποια ήρθε εδώ να πει ότι εθίγη από αυτό που γράφτηκε ...

Σε μερικές ημέρες θα κληθεί να καταθέσει και από την Βουλή για τις σχέσεις της με το ΚΕΕΛΠΝΟ κι όχι μόνο ,είναι και οι φαρμακευτικές κι εγώ έρχομαι εδώ να δικαστώ για μια λεζάντα... κι όχι για το μεγάλο τεύχος που αναφέρεται στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η ιστορία αφορά ένα σκάνδαλο που μαστίζει το ελληνικό δημόσιο εδώ και 15 χρόνια με πολλές μυλόπετρες που η μια τρίβει την άλλη για να αλώσουν όλα αυτά τα συμφέρονται , για να τα κάνουν παντεσπάνι.

Είναι δυσάρεστη η οσμή του βόθρου που υπήρξε αυτό το ευαγές ίδρυμα κι εσείς πρέπει να δικάστε για το αν βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό για να πάρει τα λεφτά η κα Στουρνάρα. Ποιος τον βάφτισε, το λέει και ο εισαγγελέας Ελευθεριάνος... Το ΚΕΕΛΠΝΟ τον βάφτισε αλλά ο έχων την μύγα μυγιάζεται ....Η ίδια παραδέχτηκε ότι δεν είναι μόνο δικός μου ο χαρακτηρισμός σε κάθε περίπτωση είναι μια αξιολογική κρίση . Ήταν δικαίωμα μου να το κάνω ως δημοσιογράφος.

Έχετε το δυσμενές προνόμιο να πρέπει να δικάσετε και να αποφασίσετε για το δικαίωμα του δημοσιογράφου να κρίνει και να αξιολογεί πραγματικά γεγονότα για να ενημερώνει τις αρχές και τον κόσμο.

Εμένα μου φαίνεται αυτονόητο, θεωρητικά είναι αυταπόδεικτο αλλά δεν υπάρχει ...

Είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα με συνταγματικές κατοχυρώσεις , ...όμως τα ΜΜΕ που έπρεπε να μιλάνε δεν λένε κουβέντα, πώς θα βγουν να δαγκώσουν όμως το χέρι που τους ταΐζει; Έτσι διαμορφωθήκαν οι δημοσιογράφοι των δημοσίων σχέσεων, και κάθε άλλη μορφή σήμερα φαίνεται θηριώδης, απειλητική, γιατί δεν αναγνωρίζω το δικαίωμα τους να κυριαρχούν και να ελέγχουν την χώρα χωρίς καμία κριτική έχουν την εντύπωση ότι ελέγχουν το κράτος ....οι άνθρωποι που αγόρασαν σπίτι στην Σύρο με τον μέντορά τους Παπαντωνίου μέσω παρένθετου , του ίδιου παρένθετου προσώπου ,θίχτηκαν ξαφνικά από συκοφαντική δυσφήμιση ; Θέλουν να κλείσουν τα στόματα σε αυτούς που τους ακουμπάνε ...

Είναι δημόσια πρόσωπα υπό συνεχή έλεγχο και κριτική από το μπουλντόγκ που είναι ο δημοσιογράφος, όπως χαρακτηρίζεται από την ΕΣΔΑ...

Η κα Στουρνάρα εδώ μαγνητοφώνησε και μαγνητοσκοπούσε τη δίκη όμως έφυγε μέσα από τον κλοιό των αστυνομικών χωρίς να τολμούν οι αστυνομικοί να την ακουμπήσουν. Είναι οι άνθρωποι που δέχονται κριτική κι αντί να απαντήσουν οι ίδιοι βγάζει ανακοίνωση η ΤτΕ , ένα θεσμικό όργανο που αντί να ασχολείται με το πως έπεσαν οι μισθοί έβγαλε ανακοίνωση για την κα Στουρνάρα. Σαν να είχε η σύζυγος η δική σας κύριε πρόεδρε με την εφορία και να έβγαζε το Πρωτοδικείο ανακοίνωση για την σύζυγο σας.

Αυτό είναι το διακύβευμα γι’ αυτούς . Ποια συκοφαντική δυσφήμιση; Η δημόσια δράση τους είναι τέτοια που χαρακτηρίζεται και αποτιμάται . Εγώ έγραψα για τη διαχρονική απάτη του ΚΕΕΛΠΝΟ. Χαρακτηρίστηκε από τον κο Πολάκη ως η offshore του Δημοσίου. Ήταν ένα όργανο που έδινε εκατομμύρια ευρώ για διαφήμιση και πήρε και διακόσια εκατομμύρια δάνεια για να πραγματοποιήσει δράσεις διαφήμισης .ήταν εκτός ελέγχου από το δημόσιο, ο μόνος φορέας που δεν υπόκειται στον ΑΣΕΠ.

Χρησιμοποιήθηκε ως παραμάγαζο του πολιτικού συστήματος και των κομμάτων που κυβερνούσαν ,προσελάμβανε όποιον ήθελε. Προσελάμβανε χορεύτριες , στην κυριολεξία χορεύτριες, που στη συνέχεια έπαιρναν απόσπαση στο γραφείο του Άδωνη Γεωργιάδη. Εκατοντάδες ήταν τα ρουσφέτια. Κάποια στιγμή αποφάσισε να κάνει ένα ιδιόκτητο κτίριο με δάνειο. Στην προκήρυξη του διαγωνισμού προσδιορίστηκε συγκεκριμένα φωτογραφίζοντας συγκεκριμένο ιδιοκτήτη από τον οποίο το πήραν με αποτίμηση 21 εκατομμύρια ευρώ , η αποτίμηση δεν έγινε από ελεγκτές του δημοσίου, Δέκα εκατομμύρια ήταν το καπέλο.

Χρησιμοποιήθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ ως ο κουμπαράς χρηματισμού για να αποσιωπηθεί τι γινόταν στην κοινωνία από τους ανθρώπους που κυβερνούσαν .

Το Κουτί της Πανδώρας είναι από τα μεγαλύτερα σάιτ ,το μπάνερ κοστολογείται στα 500 ευρώ αντιλαμβάνεστε να παίρναμε κι εμείς 20.000 όπως πολλά άλλα που δεν τα διαβάζει κανείς.

Το σημαντικότερο όλων ήταν το σκάνδαλο με τον μοριακό έλεγχο του αίματος ...η χώρα έπαιρνε αντιδραστήρια έναντι 25 ευρώ κι εμείς δημοσιεύσαμε προσφορές , το 2008, στην Ιταλία εφτά ευρώ και στην Πολωνία εννέα ευρώ. Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός . Εφευρέθηκε τότε, ,ετεροχρονισμένα, ένα περιστατικό μετάδοσης του ιού του έιτζ από μετάγγιση αίματος στη Θεσσαλονίκη. Είχε γίνει ένα χρόνο πριν αυτό, και τι έκαναν; Πήγαν στην ανάθεση και τα πήραν με είκοσι ευρώ. Τα διαβάσατε αυτά πουθενά; Όχι, όταν τρώνε δεν μιλάνε ....

Οι σημερινοί υπόδικοι βεβαιώνουν ότι το έργο εκτελέστηκε ...ένα απλό χαρτί ότι το έργο έγινε που το υπογράφουν αυτοί που ελέγχονται ακριβώς γι αυτόν τον λόγο ...εγω αν ήμουν κα Στουρνάρα που λέει ότι συκοφαντήθηκε, θα έφερνα πρωτίστως τα χαρτιά που δείχνουν ότι το έργο έγινε.... είδατε πουθενά καμία απόδειξη στα αναγνωστέα ; Πότε ,που και πόσην ώρα έπαιξαν τα σποτάκια της ; Ξέρετε με αυτά τα λεφτά .'ένα εξακόσια , τι χρόνο αγοράζεις στα κανάλια ;

Εμφανίστηκε εδώ ως πεπειραμένη για τις ιατρικές εκδηλώσεις. Το 2008 έκανε μια εταιρεία, λειτούργησε το 2009 με μηδαμινά έσοδα... και μετά κούρνιασε στην αγκαλιά του κου Γριβέα... και της κας Βάτσικα που είναι υπόδικοι αυτή τη στιγμή στην ελληνική Δικαιοσύνη γιατί πήραν δάνεια από το ΤΤ και τα οικειοποιήθηκαν .Αυτή είναι η επαγγελματική εμπειρία της κας Στουρνάρα ...κι αμέσως μετά πέτυχε στον επίμαχο διαγωνισμό, της επικοινωνιακής δράσης του 1,6 εκατομμυρίων .Υπάρχουν συμβάσεις λένε, προφανώς κι ο Άκης Τσοχατζόπουλος συμβάσεις νομιμοφάνειας είχε αλλά κατέληξε στην φυλακή.

Δύο παρατάσεις πήρε ο διαγωνισμός όταν δεν ήταν μέσα η κα Στουρνάρα...

Δείτε πως περιγράφεται αυτό το έργο στην σύμβαση, μια αοριστία που μέσα σε αυτήν πέφτει το χρήμα και καταλήγει σε έναν συγκεκριμένο κουμπαρά. Που είναι οι αποδείξεις πληρωμής των σποτ ; που είναι τα τιμολόγια των ΜΜΕ;; Τα έχουμε να αποτιμήσουμε το έργο;

Είναι ελεγχόμενη αυτή τη στιγμή η κα Στουρνάρα... από την εισαγγελία κατά της διαφθοράς, την κ. Παπασπύρου και τον ανακριτή.

Οι επιθεωρητές κατέγραψαν την ευθύνη των ελεγχόμενων μετά βγαίνουν οι σχετιζόμενοι. Σύσσωμο το ΔΣ του ΚΕΛΛΠΝΟ είναι υπόλογο για συγκεκριμένες συμβάσεις, μεταξύ των οποίων και της κας Στουρνάρα. Αυτό γράψαμε ... ε ναι, ο καρκίνος δεν είναι λοιμώδες νόσημα ...

Το συνέδριο που της έδωσε ο Άδωνις

Η κα Στουρνάρα πήρε 500 χιλιάρικα το 2015 για τη διοργάνωση ενός συνεδρίου ...με τον κο Γεωργιάδη ως Υπουργό Υγείας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ δηλαδή που μπορούσε να οργανώσει αυτήν την εκδήλωση γιατί είχε την εξειδίκευση την έδωσε στην κα Στουρνάρα.

Σκαστή υπόθεση δουλειάς που πήγε στο μαύρο γαλατικό χωριό, μέσα σε 3 ημέρες διοργάνωσαν συνέδριο προετοιμασίας ενός χρόνου.

Να δούμε ποιά άλλη δουλειά πήρε τη περίοδο που ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν στις θέσεις που ήταν .

Ξαναπήρε από τον ΕΟΦ 500 χιλιάδες για έργο για την πολυφαρμακία. Ήταν υπουργός ο κος Στουρνάρας όταν γίνονταν αυτά. Τίποτε δεν είναι τυχαίο κι όπως φαίνεται ...

H κα Στουρνάρα 'όταν το ζεύγος Γριβέα διέφυγε στο εξωτερικό για να μην συλληφθεί βρέθηκε στη διοργάνωση άλλων μεγάλων εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εμφανίστηκαν καθηγητές που σήμερα είναι ελεγχόμενοι για το σκάνδαλο της Novartis κι από κάτω ήταν στελέχη των φαρμακευτικών εταιρειών και τι έκαναν ; O ίδιος ο κοσμήτορας της Σχολής ο κ. Κυριόπουλος αναλάμβανε την επιστημονική ευθύνη του συνεδρίου που αναλάμβανε η κα Στουρνάρα, μίλαγε ο κος Στουρνάρας και έδιναν τις χορηγίες οι φαρμακευτικές για να συμμετέχουν στο συνέδριο . Ο Κυριόπουλος έκανε και με τις δικές του εταιρείες τις ίδιες διοργανώσεις τις ίδιες χρονιές . Έχουμε φωτογραφικούς διαγωνισμούς, έχουμε αναθέσεις... η κυρία που μαγνητοσκοπούσε εδώ είναι η κουνιάδα του κου Κυριόπουλου και εμφανίζεται να παίρνει χιλιάρικα από την κα Στουρνάρα... Κάνει ένα κύκλο το χρήμα και καταλήγει στην οικογένεια Κυριόπουλου. Εγώ λέω ότι είναι μια σύμπτωση. Είναι πολλές οι συμπτώσεις.

Αναφερόμενος στο επίδικο δημοσίευμα και απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου της έρευνας, ο Κώστας Βαξεβάνης επισήμανε:

*Κάθε δημοσίευμά μας είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας, η αξιολόγηση αβίαστα βγαίνει από το περιεχόμενο του πορίσματος.

* Όταν η οικογένεια Στουρνάρα είναι υπό έλεγχο είναι βασικό στοιχείο για να το παραθέσεις στην έρευνα και να το πεις στον κόσμο. Θα την εξετάζαμε αν δεν ήταν η σύζυγος Στουρνάρα κι αν δεν υπήρχε η υποψία ότι από αυτή τη σχέση δομήθηκε η εταιρεία της και πήρε τις δουλειές που πήρε;

*Σημαντικό είναι και το στοιχείο που ήταν η έρευνα. Όταν βγάλαμε την υπόθεση με τον μοριακό έλεγχο του αίματος η κα Σκοπούλη είχε πάει στην οικονομική εισαγγελία . Τι έγινε αυτή η υπόθεση ; Την ώρα που έπρεπε να ελέγξει στην υπόθεση ο κος Μουζακίτης ως οικονομικός εισαγγελέας, μέλος της οικονομικής εισαγγελίας, η σύζυγος του έπαιρνε ως συμβολαιογράφος λεφτά από την κα Στουρνάρα.

*Όταν δεν λέμε την αλήθεια την ώρα που πρέπει να την πούμε θα βρεθούμε υπόλογοι στο ψέμα που θα έχει επικρατήσει.

*Δεν μπορούμε να τα βαφτίζουμε όλα δόλο ακόμα και την κάθε υπερβολή, ακυρώνοντας τον δημοσιογράφο.

*Λένε είναι ο μόνος που τα λέει, ναι είμαι... ίσως έχω μειωμένο καταλογισμό, ίσως είμαι τρελός ...ο δημοσιογράφος πρέπει να λέει την αλήθεια και να αναλαμβάνει την ευθύνη, όχι να μπαίνει στο καβούκι του... έχει ποινικοποιηθεί η δημοσιογραφία , έχει δημιουργηθεί αυτή η κουλτούρα... αντικειμενική αλήθεια δεν υπάρχει , αντικειμενικότητα είναι ο βαθμός ευπρέπειας του υποκειμενισμού μας...

Πρέπει να κρίνουμε σκληρά και αδυσώπητα, η ψυχή της Δικαιοσύνης είναι η δημοσιοποίηση, συμπλήρωσε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Σ αυτήν την αίθουσα ,κύριε πρόεδρε, το 2012 ξεκίνησαν οι δικαστικές μου περιπέτειες με τη δημοσιοποίηση της Λίστας Λαγκάρντ... η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος εμφανίστηκε και τότε από πολλούς ως ...αίμα στην αρένα, είπε ακόμη.

Εισαγγελέας: Ποια είναι η εντύπωση που αποκομίζει κάποιος από το δημοσίευμά σας ;Δεν προδικάζετε την δικαστική κρίση;

Βαξεβάνης: Στο ίδιο το πόρισμα γράφεται για πάρτι εκατομμυρίων. Δεν προδικάζουμε τίποτε , μια αξιολογική κρίση είναι που λέει πως, με τι τρόπο , δόθηκαν λεφτά στην οικογένεια Στουρνάρα. Το τεκμήριο της αθωότητας που επικαλούνται συνέχεια κάποιοι μεγαλοδικηγόροι είναι μια αρχή σεβασμού που δεσμεύει τις κρατικές αρχές κι έχει επεκταθεί τελευταία και στα πολιτικά πρόσωπα. Θα περιμένουμε οι δημοσιογράφοι την αμετάκλητη κρίση για να γράψουμε ή θα βάλουμε τους εισαγγελείς αρχισυντάκτες των εφημερίδων ;

Και μην ξεχνάμε ότι εδώ μιλάμε για δημόσια πρόσωπα, έχουν ολόκληρο οπλοστάσιο για να απαντήσουν ...Ολα τα κανάλια είναι δικά τους , ο δημοσιογράφος είναι ο θεματοφύλακας της κοινωνίας που είναι υποχρεωμένος να ασκεί ακόμα και καθ υπερβολή κριτική για τα δημόσια πρόσωπα. Θα αφήσουμε να μιλάνε μόνο αυτοί που έπαιρναν τα εκατομμύρια από το ΚΕΕΛΠΝΟ ;Δημοσιεύσαμε τη φωτογραφία με τον κο Στουρνάρα, που είναι η μοναδική η οποία υπάρχει στο διαδίκτυο , και την βάλαμε γιατί ακριβώς δείχνει την γκρίζα περιοχή.

Δεν εκτελέστηκε η απόφαση του δικαστηρίου να ενημερωθεί για τις ανακρίσεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Ανεκτέλεστη παρέμεινε πάντως, η απόφαση του δικαστηρίου να ζητήσει ενημέρωση για την πορεία των ανακρίσεων για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και συγκεκριμένα για το εάν έχει ζητηθεί από τον ανακριτή η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της κας Νικολοπούλου για το έργο που είχε αναλάβει για την πρόληψη του... κολλητικού καρκίνου.

Η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη με την σύζυγο του κεντρικού τραπεζίτη βρίσκεται στην εκπνοή της, αλλά ο ανακριτής Καβαλάρης που έχει την υπόθεση δεν απάντησε ποτέ στο σχετικό αίτημα του δικαστηρίου...

Και το ερώτημα που ανακύπτει εύλογα είναι πως θα οδηγηθεί η έδρα σε κρίση χωρίς να γνωρίζει εάν η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί για τα "έργα και τις ημέρες" του ΚΕΕΛΠΝΟ αφορά και την κα Νικολοπούλου που είχε αναλάβει την διαφημιστική εκστρατεία για τον... κολλητικό καρκίνο, σύμβαση που συμπεριλαμβάνεται στο πόρισμα των ελεγκτών με βάση το οποίο η υπόθεση πήγε στη Δικαιοσύνη.

Αντιδρώντας σήμερα στην εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας να προχωρήσει η δίκη και να ολοκληρωθεί χωρίς να ενημερωθεί το δικαστήριο για την πορεία των ανακρίσεων οι συνήγοροι του Κ. Βαξεβάνη ζήτησαν να μην γίνει δεκτό κάτι τέτοιο.

Επισημάνθηκε δε ότι εδώ και ενάμισι χρόνο που η υπόθεση βρίσκεται στον ανακριτή Καβαλάρη δεν έχει γίνει από αυτόν ούτε μια ανακριτική πράξη για μια τόσο σοβαρή υπόθεση ...

Παρέμβαση έκανε και ο Κώστας Βαξεβάνης για να τονίσει ότι δεν είναι δυνατόν οι δικαστές να προχωρήσουν σε κρίση για την υπόθεση χωρίς να γνωρίζουν αν η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί για το ΚΕΕΛΠΝΟ αφορά και την κ. Νικολοπούλου (καθώς η δίωξη ήταν in rem ) και εάν ο ανακριτής έχει κάνει αίτημα συμπληρωματικής δίωξης.Τελικά όμως το Δικαστήριο ταυτιζόμενο με την εισαγγελική εισήγηση ανακάλεσε την επίμαχη απόφαση του και κήρυξε το πέρας της υπόθεσης χωρίς να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών για το ΚΕΕΛΠΝΟ .

 documentonews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου