Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Ανάβυσσο, Σπέτσες και Αργολίδα (εικόνες)




Μακριά από τα σπίτια το πύρινο μέτωπο στα Καλύβια
Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα
Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης από γης και αέρος
Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Σπέτσες και Πύλο...

Ακόμη μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, στην Ανάβυσσο Αττικής και συγκεκριμένα στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας, πολύ κοντά στη φωτιά στα Καλύβια Θορικού, η οποία είναι επίσης σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα νέα μέτωπα σημειώθηκαν σε Σπέτσες, Αργολίδα και Μεσσηνία.

Η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο

Ειδικότερα, η φωτιά στην Ανάβυσσο εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση, ενώ το πρόβλημα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ότι αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις, λόγω των ανέμων.


Ωστόσο, παρά τους δυνατούς ανέμους, η πυροσβεστική έχει καταφέρει να την περιορίσει και να μην υπάρχει έτσι κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Η πυρκαγιά βρίσκεται σχετικά κοντά σε κατοικημένη περιοχή, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Παράλληλα σημειώνεται, ότι έχουν αποχωρήσει πλέον τα εναέρια μέσα. Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 1 πεζοπόρο τμήμα.



Σημειώνεται, ότι για τον περιορισμό της νέας πυρκαγιάς βοήθησαν στην αρχή και πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στα Καλύβια.



Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, έκανε λόγο για «συνεχείς αναζωπυρώσεις», ενώ διαβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά δεν απειλεί σπίτια, παρότι «η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη» λόγω του δυνατού αέρα.



Σημειώνεται ότι η ένταση των ανέμων στην περιοχή φτάνει κατά τόπους τα επτά μποφόρ.



Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η καταστροφή θεωρείται τεράστια, καθώς η πυρκαγιά έχει καταστρέψει χορτολιβαδικές και δασικές εκτάσεις.

Πυρκαγιά σε δασική περιοχή στις Σπέτσες

Φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων στις Σπέτσες.

Η πυρκαγιά, με διάσπαρτες εστίες, έχει πάρει διαστάσεις λόγω των δυνατών ανέμων, ενώ οι προσπάθειες των πυροσβεστών εστιάζονται στο να μην πλησιάσει η φωτιά σε κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν έχουν αναφερθεί, έως τώρα τουλάχιστον, ζημιές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις Σπέτσες έχουν ενισχυθεί, και αυτή την ώρα επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα, 4 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη, ενώ αναμένεται σε λίγη ώρα στο νησί ένα ακόμη πεζοπόρο τμήμα.

Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας

Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αδάμι, στην Αργολίδα ξέσπασε στις 20:30 της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε σε περιοχή όπου είχε καεί και στο παρελθόν.

Φωτιά και στη Μεσσηνία

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά που ξέσπασε στη Μεσσηνία.

Πυρκαγιά και στο Γαϊδουρονήσι

Φωτιά εκδηλώθηκε επίσης σε χώρο συγκέντρωσης σκουπιδιών στο γραφικό νησάκι Γαϊδουρονήσι , ανοιχτά της Κρήτης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου