Τρίτη, Αυγούστου 22, 2017

ΕΥΓΕ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ! Ο ΠτΔ τίμησε τα παιδιά που θυσίασαν το μετάλλιο για την πατρίδα και την αξιοπρέπεια!


 

Το αυστηρό μήνυμα του Παυλόπουλου στα Σκόπια: Με τη στάση σας υπονομεύετε την ευρωπαϊκή σας πορεία - ΦΩΤΟ

Την εθνική ομάδα νεανίδων χάντμπολ και τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας (ΟΧΕ) υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου....
να τους συγχαρεί για την απόφασή τους να μην αγωνιστούν απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της ΠΓΔΜ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα Σκόπια, λόγω της χρήσης του ονόματος "Macedonia" στις φανέλες, αλλά και στο γήπεδο της "οικοδέσποινας" της διοργάνωσης.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην ΠΓΔΜ, στην ομιλία του προς τις νεαρές αθλήτριες του χάντμπολ κα την ηγεσία της ΟΧΕ. "Θέλω με την ευκαιρία αυτή να τονίσω προς τη γειτονική χώρα, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, ότι όσο συνεχίζει αυτή την τακτική, που είναι αντίθετη με το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο λόγω του αλυτρωτισμού που αποπνέει, η ίδια υπονομεύει την ευρωπαϊκή της πορεία", υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.


Αναλυτικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε: "Να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ. Και θέλω δημόσια να εξηγήσω για ποιο λόγο έγινε αυτή η πρόσκληση. Να θυμάστε ότι η στάση σας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το οποίο διεξήχθη στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ήταν μια στάση συνέπειας και ευθύνης. Όχι μόνο απέναντι στην πατρίδα μας, αλλά απέναντι στο αθλητικό ιδεώδες, απέναντι στο αθλητικό πνεύμα", είπε σε αθλήτριες και παράγοντες ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε:


"Γιατί το ξέρετε άλλωστε, δεν χρειάζεται να το εξηγήσω εγώ: Το γνήσιο αθλητικό πνεύμα, το γνήσιο αθλητικό ιδεώδες δεν συμβιβάζεται, με χονδροειδείς παραχαράξεις της Ιστορίας, οι οποίες μάλιστα εκδηλώνουν τάσεις αλυτρωτισμού, προσβάλλουν ακόμη και αυτό τούτο, το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Αυτό που κάνατε, λοιπόν σας τιμά γιατί υπερασπιστήκατε και την πατρίδα μας, αλλά και τον αθλητισμό. Και μάλιστα από μια χώρα που γέννησε το Ολυμπιακό ιδεώδες, το οποίο είναι σύμφυτο με την ιστορική αλήθεια και με την ειρήνη. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να τονίσω προς τη γειτονική χώρα, ότι όσο συνεχίζει αυτήν την τακτική, που, όπως είπα, είναι αντίθετη με το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο λόγω του αλυτρωτισμού που αποπνέει, η ίδια υπονομεύει την ευρωπαϊκή της πορεία".

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

 


 


 


Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου