Τετάρτη, Αυγούστου 02, 2017

Ο Πύρρος Δήμας κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τον έδιωξε από την Ελλάδα
Όταν έφευγε, βέβαια, δήλωνε ενθουσιασμένος...
Στην Αμερική βρίσκεται από πέρυσι, τέτοια εποχή, ο Πύρρος Δήμας, ο οποίος έχει αναλάβει πόστο συμβούλου στην Εθνική ομάδα άρσης βαρών των ΗΠΑ. Ο Ολυμπιονίκης και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό ....της Θεσσαλονίκης «Arena FM 89,4», πως ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά τον έδιωξε από την Ελλάδα.

«Είμαι σύμβουλος στην Άρση Βαρών των Ηνωμένων Πολιτειών βλέπω τους καλύτερους αθλητές στην Άρση Βαρών, τους έχω σε ένα καμπ και μαζί με τους προπονητές τους φυσικά, κάνουμε σεμινάρια μαζί τους, βγάζουμε προγράμματα προπόνησης, βελτίωση τεχνικής και συνεχίζουμε σιγά – σιγά μέσα από συνεχής επικοινωνία και το άθλημα αυτό το αναπτύσσουμε. Εδώ θα μείνω μέχρι το 2028. Προσπάθησα να το κάνω με την Ομοσπονδία, αφιλοκερδώς, χωρίς να πληρώνομαι, αλλά με το που βγήκε ένα κόμμα στην κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, την επόμενη μέρα κόψανε το 55% της Ελληνικής Ομοσπονδίας και όχι σε μένα, αλλά στη νέα γενιά των αθλητών. Αυτοί έκαναν κακό στα νέα παιδιά που δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνες. Στην μόνη Ομοσπονδία που κόψανε 55% ήταν αυτή της Άρσης Βαρών, με είδαν ως εχθρό λόγω του ότι, μάλλον ήμουν από άλλο κόμμα. Ήταν σα να μου έλεγαν μάζεψέ τα και φύγε», είπε ο Πύρρος Δήμας και συνέχισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με έδιωξε ουσιαστικά από την Ελλάδα και οι λόγοι είναι πολιτικοί. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι και για να μην δημιουργώ πρόβλημα στο άθλημά μου και σε όλα τα παιδιά που αγωνίζονται στην άρση βαρών, τα μάζεψα και έφυγα στην Αμερική. Γι αυτό το λόγο έφυγα, αλλά δεν ξεχνώ όσα πέρασα. Εδώ θα μείνω μέχρι το 2028 και θα έρθει σε λίγο καιρό και η οικογένειά μου, μόλις τελειώσει το σχολείο η κόρη μου. Η άρση βαρών και η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου, ενώ δεν θα ξεχάσω ποτέ όσα έζησα».


Για την ιστορία, ο Πύρρος Δήμας δήλωνε τότε ενθουσιασμένος από την προοπτική της συνεργασίας του με την Αμερικανική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου