Κυριακή, Αυγούστου 13, 2017

«Γαλάζιος» δήμαρχος καταργεί την αριστεία και απαξιώνει τα πτυχία




Έφτασε από ένα παλιό φίλο στο mail μου και δεν μπορούσα παρά να το μοιραστώ, καθώς δεν δείχνει μόνο το μέγεθος της υποκρισίας, αλλά και πως το «παλιό» είναι ακόμη εδώ και κυβερνά μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην προκήρυξη για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας υπάρχουν δύο «παράδοξα».
Το κυριότερο έχει να κάνει με την πρόσληψη ως καθηγητές Πληροφορικής δύο ατόμων κατηγορίας Δ.Ε. (αποφοίτων ΙΕΚ ή κλάδων Πολυκλαδικού και Τεχνικού Λυκείου) και όχι Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Απαξιώνοντας τα Πτυχία, αλλά και το ίδιο το Λειτούργημα της Εκπαιδευτικής Διαδικασίας. Απαξιώνοντας την Πληροφορική ως Επιστήμη. Κι αυτό από ένα «γαλάζιο» δήμαρχο – οι «καλές» γλώσσες μιλούν για «κολλητό» του Σαμαρά. Να θυμίσουμε πως η Ν.Δ., ως κυβέρνηση ήθελε να «διώξει» τους Δ.Ε. από το Δημόσιο και στην καλύτερη, απλά, από εδώ και πέρα, να διορίζει Π.Ε. για… γραμματείς.
Τώρα στους «γαλάζιους» κάνουν οι Δ.Ε. και για καθηγητές…
Στους φίλους απόφοιτους ΙΕΚ ή κλάδων Πολυκλαδικών / Τεχνικών Λυκείων να διευκρινίσω ότι δεν έχω κάτι μαζί τους, αντιθέτως. Το θεμιτό όμως θα ήταν στην προκήρυξη να ζητούνται κατά προτεραιότητα εκπαιδευτές ΠΕ/ΤΕ και ελλείψει αυτών ΔΕ… Όχι μόνο ΔΕ!!!

Το δεύτερο έχει να κάνει με την αριστεία. Στην εν λόγω – αλλά και σε άλλες αντίστοιχες προκηρύξεις – δεν βαθμολογείται ο βαθμός πτυχίου, αλλά μόνο το ίδιο το πτυχίο με 25 μόρια. Ότι βαθμό και να έχει κάποιος. Αυτό δεν καταργεί την αριστεία; Δεν απαξιώνει τις προσπάθειες των κατόχων πτυχίων με υψηλό βαθμό; Προς τι, λοιπόν, η υποκρισία με την κλήρωση για τη σημαία (σ.σ. μην αρχίσετε σχόλια για αυτό, δεν είναι το θέμα μας η Σημαία σήμερα, το θέμα μας είναι η υποκρισία).


Από τη μία οι «γαλάζιοι» ωρύονταν με την κλήρωση για σημαιοφόρο, από την άλλη καταργούν την αριστεία μη δίνοντας μόρια ανάλογα με τον βαθμό πτυχίου ή απολυτηρίου…
Δεν υπάρχει γενικός «μπούσουλας» με προσοντολόγιο; Είναι «έγκυρη» η προκήρυξη; Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει λόγο;

Η προκήρυξη, όπως είναι αναρτημένη στο site του Δήμου Πύλου-Νέστορος εδώ: http://www.pylos-nestor.gr/portal/images/prokiriksi_sox_1_2017_kdap.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου