Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2017

Ρωσικό Κατασκοπευτικό πάνω από την Ουάσινγκτον! #OpenSkies




Ένα μη οπλισμένο αεροσκάφος της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε πάνω από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, το Πεντάγωνο, την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) και την Βάση Andrews σε χαμηλό υψόμετρο.


Η πτήση ήταν μέρος της Συνθήκης για τους Ανοικτούς Ουρανούς (Open Skies, σε ισχύ από το 2002), η οποία επιτρέπει στα στρατιωτικά αεροσκάφη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία και άλλα έθνη, να πραγματοποιήσουν εναέρια παρατήρηση σε στρατιωτικές τοποθεσίες των 34 υπογραφόντων κρατών.

Μια πηγή δήλωσε στο CNN ότι αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό ήταν στο αεροσκάφος.

Το Tupolev Tu-154 της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, το απόγευμα της Τετάρτης, πέταξε περίπου 3.700 πόδια πάνω από το κέντρο της Ουάσιγκτον και την αεροπορική Βάση Andrews στο Μέριλαντ, όπου βασίζεται το Air Force One, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Flightradar24.

Το αεροσκάφος εξουσιοδοτήθηκε να εισέλθει στον P-56, τον άκρως ασφαλή εναέριο χώρο γύρω από τον Λευκό Οίκο.

Μια δεύτερη πτήση με το ίδιο αεροσκάφος έγινε αργότερα στην ημέρα, πάνω από το Bedminster του Νιου Τζέρσεϋ, όπου ο πρόεδρος Donald Trump κάνει διακοπές, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους.

Μια πηγή επιβολής του νόμου δήλωσε στο CNN ότι το αεροπλάνο πέρασε πάνω από το Camp David, το προεδρικό κατάλυμα στα βουνά Catoctin, το Εθνικό Γήπεδο Γκολφ Trump στη Βιρτζίνια και το Mount Weather, ένα από τα μυστικά καταφύγια της αμερικανικής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου