Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2017

Tο tweet του Μπάρακ Ομπάμα που έκανε ρεκόρ από likes στην ιστορία του Twitter (εικόνα)




Ο Μπάρακ Ομπάμα κατόρθωσε να σπάσει το ρεκόρ των likes στο Twitter με την ανάρτησή του για τατραγικά γεγονότα και τα επεισόδια ρατσιστικής βίας που ...σημειώθηκαν στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ απέσπασε τα περισσότερα likes στην ιστορία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζοντας τα επεισόδια που οδήγησαν στον θάνατο μια 32χρονη αντιφασίστρια με μια ρήση του Νέλσον Μαντέλα:

«Ουδείς γεννιέται με μίσος στην καρδιά του για κάποιο άλλο πρόσωπο λόγω του χρώματος της επιδερμίδας του ή των θρησκευτικών του πιστεύω. Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να μισούν κι αν μπορούν να μάθουν να μισούν μπορούν να διδαχθούν να αγαπούν, γιατί η αγάπη έρχεται πιο φυσικά στην ανθρώπινη καρδιά παρά το αντίθετό της».


Η φράση αναπαράχθηκε σε τρία συνεχόμενα tweets από τα οποία τα πρώτο έχει αποσπάσει μέχρι στιγμής πάνω από 3 εκατ. likes.Εκτός από το κείμενο ο Ομπάμα δημοσίευσε και μια φωτογραφία με μικρά παιδιά να τον κοιτούν μέσα από ένα παράθυρο.

Τη φωτογραφία αυτή είχε τραβήξει ο τότε φωτογράφος του Λευκού Οίκου, Πιτ Σόουζα, σε νηπιαγωγείο κοντά στο σχολείο, όπου φοιτούσε η κόρη του Ομπάμα, Σάσα, στην πόλη Βηθεσδά του Μέριλαντ.

"No one is born hating another person because of the color of his skin or his background or his religion..."


"No one is born hating another person because of the color of his skin or his background or his religion..." pic.twitter.com/InZ58zkoAm
"People must learn to hate, and if they can learn to hate, they can be taught to love..."


"People must learn to hate, and if they can learn to hate, they can be taught to love..."
"...For love comes more naturally to the human heart than its opposite." - Nelson Mandela

Το προηγούμενο tweet που είχε τα περισσότερα likes στο Twitter (2,7 εκατομμύρια) ήταν η ανάρτηση της Αριάνα Γκράντε μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της συναυλίας της.

broken.
from the bottom of my heart, i am so so sorry. i don't have words.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου