Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017

Ανεξέλεγκτη φωτιά καίει δάσος με διάσπαρτες πολλές εξοχικές κατοικίες στις Σπέτσες (Video)

Διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στις Σπέτσες, η οποία εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι, λόγω των δυνατών ανέμων, ενώ οι εστίες της φωτιάς είναι διάσπαρτες. ..


«Η φωτιά πέρασε μέσα από 10 με 11 εξοχικές κατοικίες και ευτυχώς δεν κάηκαν» λέει ο δήμαρχος Σπετσών - Από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα Μεγάλη φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη αυτή την ώρα στις Σπέτσες, στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίγεται δασική έκταση, μέσα στην οποία υπάρχουν διάσπαρτες πολλές εξοχικές κατοικίες, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία. Για το λόγο αυτό, ξεκίνησαν από το μεσημέρι να επιχειρούν από αέρος τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Επίσης, επί τόπου βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, και 13 άτομα πεζοπόρος τμήματος.

«Η φωτιά πέρασε μέσα από 10 με 11 εξοχικές κατοικίες και ευτυχώς δεν κάηκαν, δεν υπέστησαν ζημιές. Αν δεν προλάβουμε μέχρι το βράδυ να την ελέγξουμε, θα βρεθούμε μπροστά σε μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση, καθώς θα πάει προς τον οικισμό. Ας ευχηθούμε ότι θα τα καταφέρουμε» δήλωσε στο protothema.gr ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12:30 το μεσημέρι, και οι μαύροι καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό πάνω από την περιοχή Ντάπια, ανάμεσα στο παλιό και το νέο λιμάνι. Οι κάτοικοι πάντως των Σπετσών δεν δείχνουν για την ώρα να ανησυχούν.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου