Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017

Στην Ελβετία πετούν 500ευρα σε... τουαλέτες και αποζημιώνουν για τη ζημιά





Οι ιδιοκτήτες αποζημιώθηκαν και απέσυραν τις μηνύσεις

Μεγάλη έρευνα των αρχών μετά τον εντοπισμό 100.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500, τα οποία βρέθηκαν στις αποχετεύσεις τράπεζας και τριών παρακείμενων εστιατορίων
Μία απίστευτη -ειδικά για τις μέρες μας- ιστορία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελβετία, καθώς άγνωστοι -μέχρι στιγμής- πέταξαν 100.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα.... των 500 στην τουαλέτα μίας τράπεζας και τριών παρακείμενων εστιατορίων, στέλνοντας αργότερα τον δικηγόρο τους προκειμένου να αποζημιώσει τις επιχειρήσεις για τις ζημιές που υπέστησαν!


Όπως ήταν φυσικό, οι εισαγγελικές αρχές της Γενεύης ξεκίνησαν έρευνα αφότου οι τουαλέτες μιας τράπεζας και τριών γειτονικών εστιατορίων βούλωσαν επειδή κάποιος έριξε στην αποχέτευση 100.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500.


«Δεν μας ενδιαφέρει και τόσο το κίνητρο όσο η προέλευση των χρημάτων» είπε ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας, ο Βενσάν Ντερούαν, εξηγώντας ότι με βάση την ελβετική νομοθεσία δεν θεωρείται αδίκημα ούτε να πετάει κανείς χρήματα, ούτε να βουλώνει τουαλέτες.
Η εφημερίδα Tribune de Geneve, που αποκάλυψε πρώτη την ασυνήθιστη... κατάθεση, έγραψε ότι η πρώτη τουαλέτα που βούλωσε ήταν εκείνη του θησαυροφυλάκιο της τράπεζας UBS, τον περασμένο Μάιο. Λίγες ημέρες αργότερα, τρία κοντινά μπιστρό διαπίστωσαν ότι οι αποχετεύσεις τους είχαν γεμίσει με χαρτονομίσματα, κομμένα πιθανότατα με ψαλίδι. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα χαρτονομίσματα ήταν γνήσια.

Ο Ντερούαν είπε ότι δύο πρόσωπα συμφώνησαν να αποζημιώσουν τους εστιάτορες για τη ζημιά. «Ένας δικηγόρος, εκπρόσωπος εκείνων που πέταξαν τα χαρτονομίσματα, πέρασε και τους αποζημίωσε» για τα χρήματα που έδωσαν στους υδραυλικούς για την απόφραξη και οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων απέσυραν τη μήνυση που είχαν καταθέσει.

Τα χρήματα έχουν κατασχεθεί και παραμένει ασαφές ποιος θα τα πάρει, αν διαπιστωθεί ότι είναι γνήσια. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ανήκουν σε δύο Ισπανίδες που τα είχαν καταθέσει σε μια θυρίδα της τράπεζας πριν από αρκετά χρόνια. Πέρα από το γεγονός ότι ανασύρθηκαν από τις τουαλέτες, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουν οι αρχές ότι πρόκειται για "βρόμικο" χρήμα, πρόσθεσε οε εκπρόσωπος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου