Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017

Φονικός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό: Πέντε νεκροί και μεγάλες καταστροφές [εικόνες & βίντεο]




Σεισμός στο Μεξικό: Εγκλωβισμένοι πολίτες σε κτίρια που φλέγονται!

- Σύμφωνα με το σεισμολογικό κέντρο του Μεξικό, ο σεισμός είναι μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ - Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται ανατολικά της Πουέμπλα - Στα 51 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος - Τουλάχιστον 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωής του από τον σεισμό 8,1 ρίχτερ που σημειώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2017....


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε το νότιο Μεξικό, με το Reuters να αναφέρει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 5 νεκροί.

Οι εικόνες από βίντεο που κυκλοφορούν σε κοινωνικά δίκτυα και πρακτορεία ειδήσεων είναι συγκλονιστικές. Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους ενώ καπνοί έχουν γεμίσει τον ουρανό πάνω από την Πόλη του Μεξικού. Πολλές περιοχές αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης.

Ορισμένες φωτογραφίες δείχνουν ανθρώπους, περιτριγυρισμένους από χαλάσματα, πεσμένους στο έδαφος.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 3χλμ βορειοδυτικά από το χωριό Αγιούτια ενώ το εστιακό βάθος ήταν 60χλμ.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών συγκλόνισε το νότιο Μεξικό, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS), που αρχικά έκανε λόγο για σεισμό 7,4 ρίχτερ αλλά προχώρησε σε αναθεώρηση.



Στην πρωτεύουσα της κεντρικής Πολιτείας Πουέμπλα σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο άνθρωποι από την κατάρρευση ενός σχολικού κτιρίου, δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, ενώ στην Πολιτεία του Μεξικού ο κυβερνήτης έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Πολιτεία Πουέμπλα.

Ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού δήλωσε ότι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί εντός αρκετών κτιρίων που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες στην Πόλη του Μεξικού, έπειτα από το χτύπημα του εγκέλαδου.

Εικόνες που μεταδόθηκαν στην μεξικανική τηλεόραση και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κτίρια να έχουν καταρρεύσει και αυτοκίνητα καταπλακωμένα από συντρίμμια.


Τραγική ειρωνία: Ο Εγκέλαδος χτύπησε την ίδια ημέρα με τον φονικό σεισμό του 1985

Ο σεισμός που έπληξε την Πουέμπλα του Μεξικό το απόγευμα της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου έγινε την ίδια ημέρα με τον φονικό σεισμό του 1985, που ισοπέδωσε την χώρα της κεντρικής Αμερικής και σκότωσε τουλάχιστον 7.000 ανθρώπους.

Τότε το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ οι περισσότερες καταστροφές έγιναν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Και τότε, τα μεγάλα κτίρια κατέρρεσαν τηλεφωνικές γραμμές κόπηκαν, το αεροδρόμιο έκλεισε, ενώ πάνω από 100.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι.




Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου