Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24, 2017

Υποχωρούν οι υποψίες για νέα πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας





Νέες εκτιμήσεις

Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ δεν μπορεί να εκτιμήσει αν η δόνηση οφειλόταν σε έκρηξη ή ήταν ένα φυσικό φαινόμενο - Ο Οργανισμός για τη Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών μιλά κατηγορηματικά για δύο σεισμικές δονήσεις

Υποχωρεί το σενάριο της νέας πυραυλικής δοκιμής από το καθεστώς.... της Βόρειας Κορέας καθώς τόσο οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές όσο και ο Οργανισμός για τη Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών αφήνουν σαφέστατα να εννοηθεί ότι η σεισμική δόνηση των 3,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ οφειλόταν σε φυσικά αίτια.


Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS) ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν ο σεισμός 3,5 βαθμών που καταγράφηκε στη Βόρεια Κορέα οφειλόταν σε έκρηξη ή ήταν ένα φυσικό φαινόμενο.


Το USGS ανακοίνωσε πάντως ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 22 χλμ ανατολικά-βορειοανατολικά του Σουνγκτζιμπέγκαμ, στη Βόρεια Κορέα, κοντά στη βασική περιοχή πυρηνικών δοκιμών της χώρας.
Οστόσο ο Οργανισμός για τη Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBTO) ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε δύο σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Κορέα, αλλά προφανώς δεν οφείλονταν σε εκρήξεις.

«Δύο σεισμοί! Ο δεύτερος είναι πολύ μικρότερος. Είναι απίθανο να προκλήθηκαν από έκρηξη! », αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της στο Twitter η εκτελεστική γραμματέας του CTBTO Λασίνα Ζέρμπο.

Η αγωνία για το τι πραγματικά έχει συμβεί στην Βόρεια Κορέα ξεκίνησε σήμερα το πρωί όταν η σεισμολογική υπηρεσία της Κίνας (αξίζει να σημειωθεί ότι το Πεκίνο είναι προνομιακός συνομιλητής της Πιονγκγιάνγκ) ανακοίνωσε ότι κατέγραψε έναν σεισμό μεγέθους 3,4 βαθμών στη Βόρεια Κορέα, ο οποίος πιθανόν να οφειλόταν σε «έκρηξη», ενώ αξιωματούχος της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η αρχική του άποψη είναι ότι πρόκειται για φυσικό φαινόμενο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου