Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017

ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑΝΤΟΥ


Παρά τρίχα φαίνεται ότι γλίτωσε την οριστική παύση από τα καθήκοντά της μία πρωτοδίκης των Διοικητικών Δικαστηρίων της περιφέρειας, η οποία καθυστέρησε να δημοσιεύσει 265 αποφάσεις επί μία τριετία.


Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε την ποινή του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου, που ήταν 6μηνη παύση, σε αντίθεση με το δευτεροβάθμιο που είχε την γνώμη ότι η δικαστής πρέπει να παυθεί οριστικά.

Οι ανώτατοι δικαστές, πήραν αυτήν την απόφαση «κατά άκρα επιείκεια» χτυπώντας τον καμπανάκι του κινδύνου για την δικαστή.

Η ίδια στις εξηγήσεις της επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους για την καθυστέρηση στην δημοσίευση των αποφάσεων, ενώ μετά την πρώτη ποινή σε βάρος της έσπευσε να δημοσιεύσει 170 εκκρεμείς υποθέσεις.

Η απόφαση του ΣτΕ σφάζει με το βαμβάκι την πρωτοδίκη, υπογραμμίζοντας ότι «τέτοιας έκτασης χρόνου και όγκου υποθέσεων καθυστέρηση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από οικογενειακούς λόγους». Παρόλα αυτά της δίδεται μία δεύτερη ευκαιρία, ενώ για αυτούς τους μήνες που θα βρίσκεται εκτός υπηρεσίας, δεν θα αμείβεται.

Αντίθετα η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με άλλη δεύτερη απόφασή της, απήλλαξε από κάθε πειθαρχική ποινή Πρόεδρο Πρωτοδικών Διοικητικών Δικαστών, που αντιμετώπισε προβλήματα υγείας, καθώς κρίθηκε ότι μόλις αυτά παρήλθαν, άλλαξε η υπηρεσιακή της εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου