Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 25, 2017

"Η κυβέρνηση τραυματίζει το δημοκρατικό πολίτευμα"...

...λέει ο Μητσοτάκης...

«Πλέον δεν θα αναφέρομαι σε κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου αλλά σε... κυβέρνηση Καμμένου – Τσίπρα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας στη Βουλή την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο και την εμπλοκή του στη διερεύνηση του Noor1. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έκρυψε την δυσφορία του από την απουσία από την αίθουσα τόσο του πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Άμυνας λέγοντας πως «είναι παράδοξο να εγκαλείται ο υπουργός και να μην βρίσκεται στην αίθουσα όλη την διάρκεια της συζήτησης».


Επισημαίνεται πως για πρώτη φορά ο πρόεδρος της ΝΔ ενέπλεξε ονομαστικά και τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ρωτώντας «γιατί είναι τόσο πολύτιμος και πρέπει να στηριχθεί πάση θυσία; Είναι και η εμπλοκή Κουρουμπλή στην υπόθεση που εμποδίζει τον πρωθυπουργό να κάνει το αυτονόητο;».


«Έχετε γίνει όμηροι ο ένας του άλλου. δεθήκατε τόσο πολύ που ο ένας τραβάει τον άλλο στο βυθό» εκτίμησε ο Κ. Μητσοτάκης και υιοθέτησε πλήρως την απόφαση η ΝΔ να μην ψηφίζει με βάση τις θέσεις της αλλά με βάση την στάση των… Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Διπλές πλειοψηφίες που οι μεν θα παριστάνετε τους προοδευτικούς και οι δε τους υπερπατριώτες να τις ξεχάσετε. Από εδώ και μπρος ότι φέρνετε προς ψήφιση θα έχει την έγκριση της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αφού διαλέξατε Καμμένο θα πάτε με τον Καμμένο» είπε.


Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε τρία ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό: «Είχε ο Αλ. Τσίπρας προηγούμενη ενημέρωση από τον Π. Καμμένο για τις επαφές του με τον ισοβίτη; Είχε ο Π. Καμμένος την έγκριση του Αλ. Τσίπρα; Είχε ο Αλ. Τσίπρας γνώση του τι είχε ειπωθεί;».


Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ανοχή» του ΣΥΡΙΖΑ στον «προκλητικό τρόπο ζωής του Π. Καμμένου και στις παρεμβάσεις του σε μία σειρά από θέματα (π.χ. θρησκευτικά) και ρώτησε: «θεωρείτε ότι δεν υπάρχει ζήτημα; Οι συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλούν ρίγος σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Ο λιμενικός λέει με αυτά θα κυβερνά για 10 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας δεν έχει καν διατάξει τον πειθαρχικό του έλεγχο. Πρόκειται για τον ίδιο Κουρουμπλή που παραμένει πεισματικά στην καρέκλα του και ας έχει μαυρίσει την θάλασσα και την Αττική».


Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «σοβαρές ενδείξεις για κατάχρηση εξουσίας και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης με πιθανό σκοπό πολιτικές επιδιώξεις. Δεν σπεύδουμε να καταδικάσουμε κανένα αλλά ζητάμε να ερευνηθούν όλα».


Υποστήριξε ότι υπάρχει «πολιτική συμπαιγνία ανάμεσα στους ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες». «Ξέραμε ότι είστε ικανοί για πολλά και ότι θεωρείτε φυσιολογικό να παρεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη ή να της επιτίθεστε. Ότι δεν έχετε δυσκολία να επιτίθεστε σε όποιον δεν σας αρέσεις. Ότι κατασκευάζετε όχι μόνο fake news αλλά και δημοσκοπήσεις στα υπόγεια του Μαξίμου» είπε και πρόσθεσε: «αυτά δείχνουν την αγωνία σας να κρατηθείτε στην εξουσία ελέγχοντας κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής. Τραυματίζετε το δημοκρατικό πολίτευμα και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που η ετυμηγορία του λαού θα είναι πολύ σκληρή μαζί σας».


Ο Κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι πρόκειται για «μία πρωτοφανή σκευωρία με σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις».


avgi.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου