Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 25, 2017

«Πικρή ημέρα», είπε βουρκωμένος ο Σουλτς...





Σουλτς προς Μέρκελ: Είσαι η μεγαλύτερη ηττημένη των εκλογών
-AfD: Θα κυνηγήσουμε την κυρία Μέρκελ.
-Άρχισαν τα παζάρια οι Φιλελεύθεροι...

Ιδιαίτερα φορτισμένος εμφανίστηκε ο Μάρτιν Σουλτς κατά τη ομιλία του μετά το αποτέλεσμα των exit poll.

Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών έκανε λόγο για..

«πικρή ημέρα», σημειώνοντας ότι το κόμμα του δεν πέτυχε τον στόχο του.




«Είσαι η μεγαλύτερη ηττημένη» των σημερινών εκλογών, δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς απευθυνόμενος στην καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια του «Κύκλου του Βερολίνου», της τηλεοπτικής συζήτησης που διεξάγεται μετά την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων και στην οποία συμμετέχουν οι επικεφαλής όλων των κομμάτων.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι πιστεύει πως τελικά σχηματιστεί ο λεγόμενος συνασπισμός «Τζαμάικα», ενώ τόνισε ότι η θέση των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) είναι στην αντιπολίτευση.

Ωστόσο προειδοποίησε τους επικεφαλής των άλλων κομμάτων ότι η Μέρκελ «θα κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει στη καγκελαρία».

Απευθυνόμενος στους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) και τους Πράσινους ο Σουλτς τόνισε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος «θα σας δώσει ό,τι ζητήσετε αν μπορέσει να μείνει στην καγκελαρία».


Είσοδος στη Μπούντεσταγκ με ακροδεξιές κραυγές

Η πρώτη επίσημη τοποθέτηση από το ακροδεξιό AfD δείχνει και την... πορεία που θα ακολουθήσει κατά την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδος.

«Θα κυνηγήσουμε την κυρία Μέρκελ. Θα πάρουμε πίσω τη χώρα μας και το λαό μας» και μίλησαν για «ισλαμοποίηση της Γερμανίας» τόνισε ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, συμπρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος.

Άρχισαν τα παζάρια οι Φιλελεύθεροι

Το γεγονός το SPD δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνασπισμού δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θα συμμετάσχουμε εμείς, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Κόμματος των Φιλελευθέρων (FPD) Βόλφγκανγκ Κουμπίκι.

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου