Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017

Συγκέντρωση μεταλλωρύχων στο υπ. Περιβάλλοντος...Κλειστή η λεωφόρος Μεσογείων και στα δύο ρεύματα




Συγκέντρωση μεταλλωρύχων στο υπ. Περιβάλλοντος...

Κλειστή είναι η λεωφόρος Μεσογείων και στα δύο ρεύματα, από...
τις 7 το πρωί, από εργαζόμενους στα μεταλλεία της της Eldorado Gold στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Εκφράζοντας ουσιαστικά τις θέσεις της Eldorado Gold οι μεταλλωρύχοι υποστηρίζουν αφενός πως οι άδειες που δόθηκαν δεν επαρκούν για τη συνέχιση του έργου κι αφετέρου ότι η άδεια που υπολείπεται δεν έχει σχέση με τη διαιτησία.

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την κυβέρνηση και την εταιρεία για να έχουμε δουλειά εμείς. Οι τρεις άδειες που δόθηκαν για την Ολυμπιάδα δεν αρκούν για να προχωρήσει το έργο, είναι ενιαίο», είπε (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων, Χρήστος Ζαφειρούδας.

Όπως υποστήριξε ο κ. Ζαφειρούδας, η άδεια για τις Σκουριές αφορά «την κατασκευή εργοταξίου για εξόρυξη συμπυκνώματος χαλκού που θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταλλουργία στο Μαντέμ Λάκκο και όχι εξόρυξη χρυσού. Δεν έχει να κάνει με τη διαιτησία αυτή η άδεια, είναι άλλο το θέμα του flashsmelting, δημιουργείται σύγχυση».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες η «Ελληνικός Χρυσός» άσκησε νέες πιέσεις προς την κυβέρνηση, ζητώντας αυτή τη φορά από το υπουργείο Περιβάλλοντος να εκδώσει τις απαιτούμενες άδειες «για το έργο των Σκουριών». Η εταιρεία χαρακτήρισε τις άδειες «ρουτίνας» και υποστήριξε πως είναι ανεξάρτητες από τη διαδικασία της διαιτησίας.

Λίγες μέρες νωρίτερα εκδόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος η αναμενόμενη απόφαση για τη μονάδα λιθογόμωσης στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου