Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 13, 2017

Κεντροαριστερά: Και τα οικονομικά των υποψηφίων στο τραπέζι





Μετά την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Τον Ιανουάριο το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα, σύμφωνα με τους πρώτους σχεδιασμούς των επιτελείωνΑνά εβδομάδα θα αναρτούν τις δαπάνες τους οι υποψήφιοι για την προεδρία του νέου φορέα, ώστε να είναι εύκολη η διασταύρωση με τις δραστηριότητές τους. Η πρόταση αυτή....
θα συζητηθεί αύριο στην επιτροπή Αλιβιζάτου, σε μία συνεδρίαση που θα αγγίξει και το επόμενο βήμα, το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα.

Με ηλεκτρονική ψηφοφορία και διαύγεια στα οικονομικά πιστεύεται πως θα οδηγηθούν στις κάλπες όλοι εκείνοι οι πολίτες που είναι απογοητευμένοι από τις κλειστές πόρτες που έχουν κυριαρχήσει στα κόμματα στο παρελθόν.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί και το μητρώο του νέου φορέα. Όσοι ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή είναι το σώμα που θα δώσει και το τελικό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου. Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει μία ηλεκτρονική διαδικασία όπου όσοι θα έχουν συμμετάσχει αλλά και όσοι θα το αποφασίσουν τότε θα μπορούν να εγγραφούν στον νέο φορέα. Τα στοιχεία των πολιτών που θα ψφίσουν, χωρίς να εγγραφούν στη συνέχεια στον νέο φορέα θα καταστραφούν.

Το σώμα που θα προκύψει θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα, το οποίο με τους μέχρι σήμερα σχεδιασμούς τοποθετείται εντός του Ιανουαρίου του 2018. Στόχος είναι να απαντηθεί και το ερώτημα τι κόμμα θέλουμε, το οποίο τίθεται ως κριτική στην επιλογή να προηγηθεί η εκλογή του νέου αρχηγού.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί και το θέμα της εξ αποστάσεως ψήφου. Ουσιαστικά ήταν και η αιτία που αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Τρίτης, προκειμένου να δοθεί χρόνος να εξεταστούν όλες οι πτυχές. Στη Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν στην ανάγκη της παραλαβής κωδικού από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, ενώ στο Ποτάμι αναζητούν ένα σύστημα διασταύρωσης με ΑΦΜ, πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και ταυτότητα, την οποία όμως ο ψηφοφόρος θα αναρτά μέσω διαδικτύου στη σελίδα της ψηφοφορίας την ώρα που θα επιλέξει να ψηφίσει.

Υπάρχει επίσης η ιδέα να χρησιμοποιηθεί και το αρχείο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας (στη χώρα μας όλα τα κινητά είναι δηλωμένα) ώστε οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν τον κωδικό τους με sms, εφόσον όμως έχουν προηγηθεί τα προηγούμενα βήματα για την εγγραφή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου