Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 25, 2017

Μερκελ: Παρά την πύρρειο νίκη, θα εξαντλήσω την τετραετία...


Όροι για Ελλάδα από τον μελλοντικό της κυβερνητικό εταίρο (FDP)...

Η Άνγκελα Μέρκελ κατέστησε σήμερα σαφές ότι προτίθεται να ολοκληρώσει μια πλήρη τετραετή θητεία ως καγκελάριος αφού...
οι συντηρητικοί της αναδείχθηκαν σε πρώτο κόμμα στις χθεσινές εκλογές, παρόλο που έχασαν ψηφοφόρους που μετακινήθηκαν προς το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

«Η απόφασή μου (να είμαι υποψήφια για μια πλήρη θητεία) πέρυσι δεν εξαρτιόταν από το ποσοστό που θα συγκέντρωνα», δήλωσε προσθέτοντας ότι πραγματοποίησε την προεκλογική εκστρατεία της «χωρίς ψευδαισθήσεις» και πως η τέταρτη θητεία της μπορεί να είναι δύσκολη.

Η Μέρκελ δήλωσε πως πιστεύει ότι οι ψηφοφόροι έδωσαν τώρα την ετυμηγορία τους και πως τα κόμματα θα πρέπει να αποδεχθούν το αποτέλεσμα προσπαθώντας να σχηματίσουν κυβέρνηση και να αποφύγουν νέες εκλογές.

Κρίστιαν Λίντνερ: «Ναι» σε πακέτα διάσωσης εφόσον συμμετέχει το ΔΝΤ

Υπό τον όρο να συμμετάσχει το ΔΝΤ και με αυτό να καθίσταται σαφές ότι υπάρχει βιωσιμότητα του χρέους, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) μπορούν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, τόνισε ο αρχηγός του κόμματος, Κρίστιαν Λίντνερ.

«Η θέση για την Ελλάδα ήταν ότι το FDP θα πει "ναι" σε πακέτα διάσωσης εφόσον συμμετέχει το ΔΝΤ και με αυτό να καθίσταται σαφές ότι υπάρχει βιωσιμότητα χρέους» ανέφερε ο κ. Λίντνερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και επισήμανε ότι αυτή ήταν και η γραμμή της γερμανικής κυβέρνησης μέχρι το καλοκαίρι του 2015.

«Η δική μας σύσταση είναι να επιστρέψουμε, στη Γερμανία, στην παλιά πολιτική, η οποία ήταν προσανατολισμένη στη σταθερότητα» πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι αυτό συνιστά «αναπροσανατολισμό» της πολιτικής...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου