Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24, 2017

Τραμπ για Βόρεια Κορέα: «Δεν θα υπάρχουν για πολύ ακόμα!»





Συνεχίζουν οι εκατέρωθεν απειλές


Νωρίτερα, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης Του ΟΗΕ, ο βορειοκορεάτης ΥΠΕΞ αποκάλεσε τον Τραμπ «διαταραγμένη προσωπικότητα», «μεγαλομανή», «αρχιψεύτη», «γκάνγκστερ», ο οποίος αποτελεί σήμερα «μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ειρήνη»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι ο υπουργός Εξωτερικών...της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο και ο ηγέτης της χώρας αυτής Κιμ Γιονγκ Ουν "δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη", εάν ο Ρι απηχούσε τις σκέψεις του "ανθρωπάκου πύραυλου", κάνοντας μια εμφανή αναφορά στον Κιμ.


Ο Ρι δήλωσε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών νωρίτερα το Σάββατο ότι η στόχευση του ηπειρωτικού εδάφους των ΗΠΑ με ρουκέτες είναι αναπόφευκτη, αφότου ο "κύριος σατανικός πρόεδρος" Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε τον ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ "άνθρωπο πύραυλο".


"Μόλις άκουσα τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας να μιλά στον ΟΗΕ. Αν απηχεί τις σκέψεις του μικρού rocket man, δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη!", έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.



"Είναι φρούδα ελπίδα να θεωρεί κανείς ότι η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας θα κουνηθεί έστω και μία σπιθαμή ή θα αλλάξει τη στάση της εξαιτίας των σκληρότερων κυρώσεων των εχθρικών δυνάμεων", πρόσθεσε.

Ο βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ«διαταραγμένη προσωπικότητα», «μεγαλομανή», «αρχιψεύτη», «γκάνγκστερ», «άνθρωπο που κηλίδωσε αυτόν τον χώρο με βίαια και απερίσκεπτα λόγια», ο οποίος αποτελεί σήμερα «μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ειρήνη».

Οι δηλώσεις του Βορειοκορεάτη υπουργού έγιναν λίγες ώρες μετά τις δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν κοντά στη βασική περιοχή πυρηνικών δοκιμών της χώρας οι οποίες προκάλεσαν νέες εικασίες γιοα το ενδεχόμενο η Πιονγκγιανγκ να προχώρησε σε νέα πυρηνική δοκιμή.

Στο πλαίσιο της έντασης που επικρατεί ανάμεσα στις δύο χώρες πρέπει επίσης να προστεθεί και η επίδειξη δύναμης που έκαναν τα αμερικανικά βομβαρδιστικά τα οποία πέταξαν κοντά στις ακτές της Βόρειας Κορέας.

Συγκεκριμένα, τα Αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer συνοδευόμενα από μαχητικά πέταξαν στον διεθνή εναέριο χώρο επάνω από τη θάλασσα ανατολικά των ακτών της Βόρειας Κορέας. Το Πεντάγωνο έσπευσε να σημειώσει ότι η ενέργεια αυτή δείχνει το εύρος το εύρος των στρατιωτικών επιλογών που διαθέτει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Είναι το βορειότερο σημείο από την Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη όπου έχει πετάξει μαχητικό ή βομβαρδιστικό των ΗΠΑ ανοικτά των ακτών της Βόρειας Κορέας κατά τον 21ο αιώνα και δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε την απερίσκεπτη συμπεριφορά (της Βόρειας Κορέας)», δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ντάνα Γουάιτ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου