Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017

Παππάς προς ΝΔ...



Αντιδράτε σπασμωδικά γιατί δε σας βγαίνουν τα σχέδια...

Την «σπασμωδική αντίδραση» της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν αντιστροφή του κλίματος επεσήμανε ο...
υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στη Βουλή. Το θέμα έθεσε η βουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία κατηγόρησε την ΕΡΤ διότι αναφέρθηκε σε δημοσκόπηση εταιρείας που δεν είναι μέλος του ΣΕΔΕΑ.

«Αντιδράτε σπασμωδικά, διότι είχατε έναν άλλο σχεδιασμό. Εσάς κάποιοι σας είχαν υποσχεθεί ότι θα μπει το φθινόπωρο και θα βγαίνουν δημοσκοπήσεις στις οποίες θα προηγείσθε με 25 μονάδες διαφορά», της απάντησε ο Ν. Παππάς και πρόσθεσε: «έχει τελειώσει αυτή η περίοδος, θα πρέπει να κάτσετε να το σκεφτείτε πιο ψύχραιμα, να κάτσετε να δείτε τι θα κάνετε τα επόμενα δύο χρόνια της διακυβέρνησης, διότι περάσαμε σε μια νέα φάση, έκλεισε το παράθυρο της ευκαιρίας το οποίο είχατε να φτιάξετε κλίμα ότι η δική μας κυβέρνηση είναι απολύτως απονομιμοποιημένη και είστε ενώπιον μια σφοδρής αισιόδοξης όμως για την ελληνική οικονομία, πραγματικότητα και θα πρέπει να προσαρμόσετε και την τακτική σας. Μην αντιδράτε σπασμωδικά, αποκτείστε την αρετή της υπομονής έστω στο δεύτερο κομμάτι της τετραετίας».

Η βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στην εταιρεία δημοσκοπήσεων Common View ισχυριζόμενη ότι συνεργάτης του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναδάκη «έχει διασύνδεση» με την εταιρεία και ότι το Μαξίμου χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση για να δημιουργήσει εντυπώσεις. «Η δημοσκόπηση έπαιξε στο κρατικό κανάλι του οποίου προϊστασθε πολιτικά», είπε.

Η ΕΡΤ αναφέρθηκε σε σχολιασμό που έγινε από κυβερνητικά στελέχη, της απάντησε ο υπουργός και επεσήμανε: «αυτό είναι υποχρέωση όλων των καναλιών να το κάνουν, αλλά δυστυχώς δεν το κάνουν όλα διότι υπάρχουν κανάλια που αγνοούν συστηματικά τις κυβερνητικές θέσεις».

Η συζήτηση στη Βουλή αφορούσε τα fake news. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε ότι ότι μπορεί να υπάρξει ένας μηχανισμός αυτορρύθμισης από την κοινότητα των ανθρώπων που υπηρετούν την διαδικτυακή ενημέρωση και όχι μηχανισμός από το υπουργείο. «Φοβάμαι όμως πως αν γίνει μια τέτοια δομή, η ΝΔ θα πρέπει να δαπανά όλο της το χρόνο για να συμμαζεύει τις δικές σας προβληματικές τοποθετήσεις στα social media», τόνισε ο Ν. Παππάς και υπενθύμισε σειρά fake news. «Από που να ξεκινήσει κανείς; Από τον αρχηγό σας που ποστάρισε υποτιθέμενο θάνατο αστυνομικού ο οποίος είχε τραυματιστεί το 2007; Για το «Αγία Ζώνη ΙΙ», το μόνο που δεν ακούσαμε είναι ότι ο Π. Κουρουμπλής οδηγούσε μόνος τη φορτηγίδα! Είναι λέει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ένας από την ιδιοκτήτρια εταιρεία! Το μαζέψατε πίσω και αυτό. Ο Τριντό και ο Μακρόν πήραν τηλέφωνο τον Τσίπρα για την Εl Dorado! Το μαζέψατε και αυτό! Θα σας πρότεινα για κάθε δέκα ψευδείς ειδήσεις να κατέθετε και μια δημιουργική πρόταση». Ακόμη ο Ν. Παππάς κατέθεσε και το «περιβόητο γράφημα» του «αθεόφοβου τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ» που ενώ η χώρα μπαίνει στην ανάπτυξη «αντέστρεψε το χρόνο για να βγει το γράφημα να καμπύλη καθοδική».

Η βουλευτής της ΝΔ ισχυρίσθηκε ότι το ΑΠΕ αναφέρθηκε στο συνέδριο στην Εσθονία όπου μετέδωσε ότι μόνο 8 από τις 27 χώρες μέλη συμμετείχαν ενώ στην πραγματικότητα, με βάση την επίσημη ανακοίνωση ήταν 19 χώρες. Επίσης είπε ότι η «Αυγή» γράφει ότι για πρώτη φορά υπάρχει ψηφιακή υπογραφή στο δημόσιο ενώ ο Κ. Μητσοτάκης ως αρμόδιος υπουργός είχε κάνει την ψηφιακή υπογραφή πριν από 4 χρόνια. «Το τι έγινε στην Εσθονία νομίζω θα έπρεπε να είναι μάθημα για την παράταξή σας όχι για το πόσοι και αν πήγανε, στο οποίο επίσης το ΑΠΕ δικαιώθηκε απολύτως αλλά για την ευκολία με την οποία διολισθήσατε σε μια γλώσσα επικίνδυνη συνολικά για το δημοκρατικό μας πολιτισμό», τόνισε ο Ν. Παππάς.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε ότι η Ελλάδα συμμετέχει στις πρωτοβουλίες που δρομολογεί η ΕΕ εναντίον των fake news και «διεκδικεί να έχει ενεργό συμμετοχή και στην ομάδα εμπειρογνωμόνων. Θα μπορούσε μάλιστα να καταθέσει τις απόψεις της και μετά από διαβούλευση με τα κόμματα για το φαινόμενο των ψευδών ειδήσεων».

Ανέφερε ακόμη ότι έχει δημιουργηθεί το μητρώο των on line media, «το οποίο είναι καθώς φαίνεται μια ευρωπαϊκή πρωτοπορία. Το δημόσιο χρησιμοποιεί το εκτόπισμα του για να επιβάλλει κανόνες. Λέμε δηλαδή ότι όποιος δεν είναι στο μητρώο δεν μπορεί να έχει κρατική διαφήμιση. Θα μπορούσε το μητρώο να αξιοποιηθεί για την αντιμετώπιση του φαινομένου των fake news; «α έλεγα ναι, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει με όρους αυτορρύθμισης. Η ίδια δηλαδή η κοινότητα των ΜΜΕ και οι ιδιοκτησίες αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτά, να βρουν έναν τρόπο ώστε να αυτορρυθμίζονται», τόνισε. Ανακοίνωσε ακόμη ότι υπάρχει ήδη επαφή με το Πάντειο Πανεπιστήμιο για τη διοργάνωση μαζικών ανοιχτών διαδικτυακών μαθημάτων με αντικείμενο την Παιδεία στα Μέσα, ενώ ο ΓΓ Ενημέρωσης Λ. Κρέτσος και η κ. Γιαννακάκη επεξεργάζονται νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας που απορρέει από το μίσος και τη διασπορά μηνυμάτων μίσους...



left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου