Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 25, 2017

Κούλογλου: Μεγάλη ήττα για τη δημοκρατία...

στη Γερμανία και την Ευρώπη...

«Ήταν μια ακόμη νίκη για την Άγκελα Μέρκελ, αλλά πύρρειος, καθώς η Δημοκρατία στην Γερμανία και στην Ευρώπη ηττήθηκε», δήλωσε ο...
ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στο γαλλικό TV5 και στην βελγική δημόσια τηλεόραση RTBF, αμέσως μετά τα πρώτα exit poll των γερμανικών εκλογών.

«Ανησυχώ πολύ για το μέλλον, καθώς η είσοδος της άκρας δεξιάς στην γερμανική βουλή θα αλλάξει δραματικά τα πράγματα. Το προσφυγικό πρόβλημα δεν ήταν η πηγή αυτού του αποτελέσματος, αλλά σίγουρα έπαιξε έναν καταλυτικό ρόλο. Τα βαθύτερα αίτια, όμως, είναι η κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, που μαστίζουν την γερμανική κοινωνία. Το γερμανικό αποτέλεσμα είναι ένα καμπανάκι κινδύνου», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Τα σημάδια ήταν εμφανή τον τελευταίο καιρό. Όμως, η κα Μέρκελ και η ευρωπαϊκή ηγεσία έκρυψαν τα προβλήματα κάτω από το χαλί, θεωρώντας πως επειδή στην Αυστρία, την Ολλανδία και την Γαλλία η ακροδεξιά δεν κέρδισε, ηττήθηκαν μαζί της και οι φόβοι. Αυτή, βέβαια, είναι λάθος αντιμετώπιση. Στο υπόβαθρο η ακροδεξιά ενισχύεται, με αποτέλεσμα τώρα, για πρώτη φορά μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ακροδεξιοί να μπουν στην Βουλή. Ήδη η Μαρίν ΛεΠεν έστειλε τα συγχαρητήριά της στο AfD!

Με τον Μάρτιν Σούλτς, που διαθέτει μια ευρωπαϊκή εμπειρία, υπήρχε η ελπίδα ότι μέσα σε ένα μεγάλο συνασπισμό θα ωθούσε τα πράγματα προς θετική κατεύθυνση. Όμως, όπως είπε και ο ίδιος, αυτό το σενάριο αποτελεί παρελθόν. Από την άλλη πλευρά, ο Ελεύθεροι Δημοκράτες, το FDP, έχουν υιοθετήσει στην πολιτική ρητορική τους έναν οικονομικό εθνικισμό, που πρέπει να πούμε ότι η κα Μέρκελ καλλιέργησε.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, εκείνη θα οδηγήσει το καράβι. Όπως, βέβαια, φάνηκε και από την ταινία μου «Η Νονά», η καγκελάριος είναι μεν πολύ ικανή, αλλά από την άλλη είναι και ιδιαίτερα καιροσκόπος. Δεν έχει ένα στρατηγικό όραμα για την Ευρώπη και για τον λόγο αυτό θα επηρεαστεί πολύ από τους κυβερνητικούς εταίρους της. Κατά την γνώμη μου, πρόκειται για το τέλος μιας εποχής στην Ευρώπη»...

left.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου