Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ακόμη και ο Πρετεντέρης επισημαινει με άρθρο του την ανικανότητα του Μητσοτάκη






Συνήθως τα σχόλια του Γιάννη Πρετεντέρη, που τον προηγούμενο μήνα φωτογραφήθηκε να κάνεις διακοπές στη Μύκονο παρέα με τον Άδωνη Γεωργιάδη, είναι θετικά έως… πολύ θετικά για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο, σήμερα, ο δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Τα Νέα» ασκεί κριτική, έστω και με το γάντι, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παρουσία του στη ΔΕΘ.

Ειδικότερα, ο κ.Πρετεντέρης στη στήλη του πρώτα τονίζει ότι περίμενε «να κάτσει λίγο η σκόνη της ΔΕΘ για vα κάνουμε την καθιερωμένη σύγκριση Tσίπρα – Μητσοτάκη».

Στη συνέχεια, όμως, ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι «Ο Μητσοτάκης παρουσίασε κάτι που μοιάζει με σχέδιο» και συνεχίζει αναφέροντας ότι το σχέδιο «έχει ένα βασικό κενό: τον δημοσιονομικό χώρο».

«Αν η λύση είναι ανάπτυξη με επενδύσεις χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι ο μέσος χρόνος απόδοσης μιας επένδυσης (σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ) είναι τρία με πέντε χρόνια. Ακόμα δηλαδή κι αν μια επένδυση έγινε χθες θα αποδώσει κάπου ανάμεσα στο 2021 και το 2023 – πάρτε καλύτερα το δεύτερο σενάριο, Ελλάδα είμαστε…» αναφέρει, για να καταλήξει στο ρητορικό ερώτημα και το όχι και τόσο αισόδοξο συμπέρασμα: «Και τι θα κάνουμε έως τότε; Η χώρα θα βουλιάξει όποιος κι αν την κυβερνά».

Προτείνοντας ανατροπή της σημερινής δημοσιονομικής πολιτικής, ο Γ. Πρετεντέρης, αναφέρεται στην ανάγκη για «δραστική μείωση φόρων και εισφορών που θα επιτρέψει την αύξηση των εισοδημάτων που (μαζί με τον τουρισμό) μπορεί να τονώσει την κατανάλωση και την ανάπτυξη έως ότου αρχίσουν να αποδίδουν οι επενδύσεις», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «άλλος δρόμος δεν .υπάρχει, ούτε μπορεί να εφευρεθεί».

Κλείνοντας ο αρθρογράφος επισημαίνει, όπως και πολλά άλλα «γαλάζια» στελέχη, ότι για να βαδίσει τον δρόμο αυτόν μια αυριανή κυβέρνηση πρέπει να συμφωνήσουν οι δανειστές:

«Εδώ είναι το κενό του Μητσοτάκη. Λέει ότι θα τους πείσει με ρήτρες μεταρρυθμίσεων κ.λπ. Καλό κουράγιο. Έως τώρα όμως έχει καταπιεί όλες τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η σημερινή κυβέρνηση για μετά το… 2018! Και σε τέτοιες κουβέντες κερδίζουν τα κακά παιδιά. Όχι τα καλά»

neaselida.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου