Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017

Σάλος στις ΗΠΑ: Βίντεο δείχνει αστυνομικό να παίρνει τα λεφτά πλανόδιου πωλητή




Ένα βίντεο που δείχνει έναν αστυνομικό του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, ο οποίος έκοψε κλήση σε πλανόδιο πωλητή χοτ ντογκ, ανοίγοντας το πορτοφόλι του και κατάσχοντας τα χρήματά του, προκάλεσε κατακραυγή σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα....


Το CBS San Francisco αναφέρει ότι το περιστατικό συνέβη το Σάββατο έξω από ένα παιχνίδι αμερικανικού φούτμπολ πανεπιστημιακών ομάδων.

Ο Μάρτιν Φλόρες λέει ότι αγοράζει φαγητό για τα παιδιά του και ενεργοποίησε την κάμερα όταν ένας αξιωματικός σταμάτησε τον πωλητή να του κόψει κλήση για την πώληση τροφίμων χωρίς άδεια.

Το βίντεο δείχνει τον αξιωματικό που παίρνει το πορτοφόλι των πωλητών και τον άτυχο άνθρωπο που παραπονιέται στα ισπανικά για το "dinero" του, που σημαίνει χρήματα.

Ο Φλόρες μπορεί να ακουστεί στην κάμερα να λέει: "Αυτό δεν είναι σωστό... θα πάρετε τα κερδισμένα χρήματά του;"

"Ναι, αυτό είναι νόμος και τάξη επί τω έργω", απάντησε ο αξιωματικός, που προσδιορίστηκε ως αστυνομικός του UC Sean Aranas.

Από τη δημοσίευση του βίντεο, ο Φλόρες έχει ξεκινήσει ένα λογαριασμό GoFundMe για τον πωλητή και άλλους όπως αυτόν. Σύμφωνα με τη σελίδα συλλογής κεφαλαίων Justice4Juan, τα έσοδα θα "χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη νομικών και προσωπικών χρεών". Επιπλέον, "τα ποσά που υπερβαίνουν τα απαιτούμενα θα καλύπτουν άλλους πωλητές που έχουν χάσει τη δυνατότητα εισοδήματος μέσω αφαίρεσης των καροτσιών τους".

Το αστυνομικό τμήμα του πανεπιστημίου υπερασπίστηκε τις ενέργειες του Aranas, λέγοντας ότι πήρε 60 δολάρια από τον πωλητή ως αποδεικτικό στοιχείο.

Ένας φοιτητής έχει ξεκινήσει μια ηλεκτρονική αναφορά για να απομακρύνει τον Aranas από τη θέση του.

Ο αντιδήμαρχος Scott Biddy δήλωσε ότι το πανεπιστήμιο επανεξετάζει το περιστατικό ενώ ο Aranas παραμένει στη θέση του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου