Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 13, 2017

Συγκλονίζει η ΦΩΤΟ της μικρής αλκυόνης που είναι βουτηγμένη στο μαζούτ





Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έχει καταγράψει ο φωτογραφικός φακός από την οικολογική καταστροφή και τη ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου στη Σαλαμίνα.


Από τα θύματα της πετρελαιοκηλίδας που έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο.... τον Σαρωνικό κόλπο είναι και η πανίδα της περιοχής.


Η φωτογραφία που τράβηξε ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης με μια μικρή αλκυόνη, την οποία προσπάθησε να σώσει από το μαζούτ της Σαλαμίνας, συγκινεί και κάνει τον γύρο του διαδικτύου.




«Βρήκα στη θάλασσα της Σαλαμίνας το πρωί μια μικρή αλκυόνη που είχε κολλήσει στο μαζούτ. Την έβγαλα στην ακτή και με την βοήθεια περαστικών της βγάλαμε (όσο μπορούσαμε) την πίσσα και το μαζούτ που είχε επάνω της», έγραψε στο Facebook.




Ο Γιώργος Μουτάφης, είδε τη μικρή Αλκυόνη κολλημένη στο μαζούτ να παλεύει για τη ζωή της και προσπάθησε να τη σώσει, ενώ αμέσως μετά της προσφέρθηκε η απαραίτητη φροντίδα.


Δυστυχώς όμως, η αλκυόνη δεν τα κατάφερε, όπως ενημέρωσε με νεότερη ανάρτησή του στο Facebook, ο φωτογράφος.



Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία έδωσε οδηγίες σε όσους είναι στην περιοχή, σε περίπτωση που εντοπίσουν πουλιά καλυμμένα με πετρέλαιο.



Πηγή φωτο: Γιώργος Μουτάφης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου