Σάββατο, Σεπτεμβρίου 23, 2017

Εταιρεία «φάντασμα» μοιράζει fake poll – Ποιοι κρύβονται πίσω απ’ αυτό;







Μήπως κάποιοι θέλουν από τη δημοσιοποίηση της εν λόγω δημοσκόπησης να βάλουν στο «στόχαστρό» τους την αξιοπιστία μας και την εγκυρότητα των ειδήσεών μας;

Τις τελευταίες μέρες, μετά από μια σειρά δημοσκοπήσεων που έδειχναν ότι η «ψαλίδα» ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ έχει μικρύνει, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυρίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσαν ψηλά το θέμα των fake polls ή αλλιώς των ψεύτικων ...
δημοσκοπήσεων. Η Πειραιώς έφτασε στο σημείο να καταθέσει προσφυγή για το θέμα στο ΕΣΡ, προκειμένου- να διασφαλιστεί η τήρηση της νομιμότητας στη διεξαγωγή και δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων, χωρίς όμως ν’ αναφερθεί σε αυτές των τελευταίων ετών που έδωσαν σφάλμα μέχρι και 23%.

Μόλις μερικές ώρες μετά τη συνάντηση του αρχηγού της ΝΔ με την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδια για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ, κατά τη διάρκεια της οποίας έκανε ιδιαίτερη μνεία στο θέμα των fake polls, το altsantiri.gr έλαβε στο email επικοινωνίας του τα αποτελέσματα μιας έρευνας από μια πρωτοεμφανιζόμενη εταιρεία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας το κλίμα για τηνκυβέρνηση μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ καταγράφεται ως θετικό, ενώ η πλειοψηφία των φερόμενων ως ερωτηθέντων δηλώνει αισιόδοξη για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια το καλοκαίρι του2018. Αντίθετα, στα αποτελέσματα που αφορούν στη ΝΔ αποτυπώνονται εξαιρετικά μεγάλα ποσοστά δυσαρέσκειας.


Με λίγα λόγια, τα κάνει όλα τέλεια ο ΣΥΡΙΖΑ, τα κάνει όλα χάλια η Νέα Δημοκρατία. Κι αν πεις για τη ΔΗΣΥ, ακόμα χειρότερα.

Πριν τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης αυτής κάναμε έρευνα, ως οφείλαμε, για να διαπιστώσουμε την αξιοπιστία της εταιρείας. Κατά την αναζήτηση στοιχείων επιβεβαιώθηκε η δυσπιστία μας, καθώς διαπιστώσαμε ότι:
Αυτή ήταν η πρώτη έρευνα που φέρεται να έκανε η εταιρεία
Την ίδια ώρα που λάβαμε στο email μας τη μέτρηση «εγκαινιάστηκε» και η σελίδα της εταιρείας στο facebook
Η επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας δεν φιλοξενεί καν τηλέφωνο επικοινωνίας

Και το χειρότερο απ’ όλα είναι πως η διεύθυνση η οποία φέρεται να είναι η έδρα της εταιρείας (Πλουτάρχου 54) ουσιαστικά δεν υπάρχει. Υπάρχει κτίριο με αριθμό 52, υπάρχει με 56, με 58. Όχι όμως 54.

Δείτε και τις σχετικές φωτογραφίες:



Ποιες σκοπιμότητες κρύβονται πίσω από την έρευνα;

Ποιοι κρύβονται πίσω απ’ όλο αυτό και ποια η σκοπιμότητα τους στο πολιτικό μομέντουμ που επέλεξε ο Μητσοτάκης ν’ αναφερθεί στα fake polls; Σύμπτωση ή όχι; Ποιοι ευνοούνται από τη δημοσιοποίηση μιας τέτοιας έρευνας; Σίγουρα όχι οι αναγνώστες.

Μήπως κάποιοι θέλουν από τη δημοσιοποίηση της εν λόγω δημοσκόπησης να βάλουν στο «στόχαστρό» τους την αξιοπιστία μας και την εγκυρότητα των ειδήσεών μας;

Μήπως, από την άλλη, στόχος είναι η κυβέρνηση και θέλουν να της «χρεώσουν» σχέση με εταιρείες αμφιβόλου αξιοπιστίας; Όλοι γνωρίζουμε πως τα υπόγεια συστήματα του παρακράτους μπορούν να κατασκευάσουν ό,τι είδηση θέλουν, δημιουργώντας σύγχυση στην κοινή γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου